Preview Fortuna Sittard- Ajax Amsterdam

Aanstaande zondag 3 september om 14.30 uur start voor Fortuna de 4e speelronde en de 2e thuiswedstrijd. Tegenstander is Ajax Amsterdam.

Is dit het moment voor Fortuna om te stunten tegen de Amsterdammers of trekken zij toch weer aan het langste eind?

Ajax Amsterdam
Ajax bevindt zich momenteel op de 11e plek op de ranglijst met 4 punten uit 2 wedstrijden. Afgelopen weekend waren de Amsterdammers vrij vanwege een kwalificatiewedstrijd voor de Europa League. Waar Ajax afgelopen seizoen op een, voor hen, teleurstellende 3e plaats eindigde is er in de tussentijd veel veranderd bij de club uit de hoofdstad. Zowel de gehele technische staf is gewijzigd maar er hebben eveneens in het elftal de nodige wijzigingen plaatsgevonden. Het grootste gedeelte nieuwkomers zal wellicht aanstaande zondag tegen Fortuna hun debuut maken. Met het vertrek van o.a. Jurriën Timber, Dusan Tadic, Edson Alvarez, Mohammed Kudus en op de laatste transferdag ook nog Davy Klaassen staat er een grotendeels nieuw elftal. Wie er mogelijk de eerste minuten zullen maken aanstaande zondag zijn Georges Mikautadze, Gaston Ávila en Chuba Akpom. Ondanks de vele wijzigingen spreekt Fortuna trainer Danny Buijs van een team met veel individuele kwaliteiten, hoe ze als team gaan samenspelen zal moeten blijken.

Fortuna Sittard
Met 5 punten uit 3 wedstrijden kent Fortuna een prima seizoenstart waar de ploeg tegen Ajax een positief vervolg aan wenst te geven. Momenteel bevindt Fortuna zich virtueel op de 10e plek, voor het eerst sinds heel lange tijd dus boven tegenstander Ajax. Ook bij Fortuna vonden er meerdere wijzigingen plaats echter het basisteam bleef gelukkig, ook na het sluiten van de transfermarkt, grotendeels in tact. Trainer Buijs geeft aan niet direct van plan te zijn een ander speelstijl te gaan hanteren tegen Ajax. Deze week werden er nog een drietal spelers toegevoegd aan de selectie waarvan Iman Griffith en Ragnar Oratmangoen speelgerechtigd zijn tegen Ajax. Voor de vorige week aangetrokken Marko Lazetic en de op het laatste moment erbij gehaald Siemen Voet is dit niet het geval, zij zullen plaatsnemen op de tribune. Buiten deze spelers is iedereen inzetbaar echter nog niet iedereen is fit genoeg om 90 minuten te spelen. Hoe dan ook als er voor Fortuna een mogelijkheid bestaat om resultaat te behalen tegen Ajax is het nu.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Rosier, Halilovic, Duarte, Noslin, Belkheir en Córdoba

Het duel in Sittard staat onder leiding van scheidsrechter van der Eijk die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van scheidsrechter Kamphuis. Gezien de verwachte drukte en de identiteitscontrole is het raadzaam tijdig aanwezig te zijn. Vanaf 12.00 is het kidsplein geopend, laten we met zijn allen net als tijdens het vorige thuisduel de ploeg luidruchtig steunen en proberen de punten in eigen huis te houden!

Geef een reactie