Preview Excelsior Rotterdam- Fortuna Sittard

Zaterdag 26 augustus om 21.00 staat een ingekrompen speelronde 3 op het programma. Voor Fortuna de tweede uitwedstrijd naar Rotterdam, dit maal is Excelsior de tegenstander.

Beide ploegen kwamen sterk uit de startblokken, een goed moment om dus te kijken waar je als ploeg staat. Gaat de strijd gelijk op, blijven de punten in Rotterdam of neemt Fortuna ze mee terug naar Sittard?

Excelsior
Excelsior kende net als Fortuna een prima start van het seizoen met 4 punten uit 2 wedstrijden waarvan eveneens 1 punt tegen een topclub. De Kralingers staan momenteel op de 6e plek op doelsaldo, qua punten op een gedeelde 5e plek met o.a. Ajax, Sparta en Fortuna. In de Eredivisie is dit de 8e keer dat Excelsior en Fortuna elkaar treffen en op eigen veld zijn de Kralingers op het hoogste niveau nog ongeslagen tegen Fortuna. Excelsior heeft ambities en haalde gisteren nog een nieuwe spits op in Engeland. Troy Parrot wordt gehuurd van Tottenham Hotspur en is daarnaast Iers international en moet nu de doelpunten gaan maken in Rotterdam. Aan Rotterdamse zijde zijn er 2 spelers met een verleden bij Fortuna, namelijk Lazaros Lamprou en Jacky Donkor.

Fortuna
Afgelopen weekend wist Fortuna na een sterke eerste helft en een zwakke tweede helft te winnen in eigen huis van debutant Almere City. Net als tegenstander Excelsior staat Fortuna op een gedeelde 5e plek en op doelsaldo op plek 8. Waar Fortuna steeds meer spelers ter beschikking heeft die kunnen starten mist het op 1 belangrijke positie een speler; na het vertrek van Paul Gladon, het nog niet wedstrijdfit zijn van Kaj Sierhuis en het niet speelgerechtigd zijn van huurling Lazetic is de spoeling in de spits erg dun. Of Danny Buijs gaat kiezen voor Mouhamed Belkheir of Tijani Noslin in de spits laat hij in het midden. Hoewel er dus meer spelers kunnen starten is wel bekend dat Oguzhan Özyaküp en Mitchell Dijks niet fit genoeg zijn om 90 minuten te spelen. Trainer Buijs geeft aan dat het uitduel in Rotterdam niet eenvoudig zal worden mede door het kunstgras maar ook gezien het feit dat Excelsior ook reeds 4 punten wist te behalen. Er is geen sprake van onderschatting maar Fortuna acht zichzelf ook niet kansloos. Trainer Danny Buijs, assistent trainer Adrie Poldervaart en rechtsback Nathan Markelo hebben een verleden bij Excelsior.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Rosier, Özyaküp/ Belkheir, Duarte, Halilovic, Noslin en Córdoba.

Het duel in Rotterdam staat onder leiding van Robin Hensgens die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Martin van den Kerkhof. Er reizen 374 supporters af naar Rotterdam om Fortuna te steunen, voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN.

Geef een reactie