Preview Fortuna Sittard- Almere City

Zaterdag 19 augustus om 20.00 is de eerste thuiswedstrijd van Fortuna in het nieuwe seizoen 2023/ 2024.
Na een goede start vorige week wil de thuisploeg de punten in Sittard houden waar tegenstander Almere de slechte start thuis tegen FC Twente zal willen rechtzetten.

Wordt dit een historische zege voor de bezoekers of schrijft Fortuna 3 punten bij?

Almere City
De jongste ploeg in het betaald voetbal en dit seizoen ook debutant in de eredivisie. Almere City is natuurlijk geen onbekende tegenstander echter de laatste ontmoeting dateert van ruim 5,5 jaar geleden. Almere City, dat kennis maakte met het betaald voetbal onder de naam Omniworld, schreef ooit geschiedenis tegen Fortuna door de allereerste overwinning in het betaald voetbal in Sittard te behalen. In dit onderlinge treffen zou er wederom geschiedenis kunnen worden geschreven door de eerste overwinning ooit in de Eredivisie te behalen. Afgelopen week was dus het officiële debuut in de Eredivisie, een thuiswedstrijd tegen FC Twente, deze eindigde in een 4-1 overwinning voor de Tukkers. Naar aanleiding van deze start haalde Almere City afgelopen week direct 2 nieuwe versterkingen waarvan Christopher Mamengi (afkomstig van Jong Utrecht) mogelijk zaterdag al zijn debuut kan maken. Aanvoerder Damian van Bruggen ontbreekt sowieso in Sittard, hij ontving afgelopen weekend 2x geel en is dus geschorst. Almere City wordt in Sittard gesteund door 220 uitsupporters.

Fortuna Sittard
Fortuna startte het seizoen uit in Rotterdam tegen landskampioen Feyenoord en wist hier verrassend een punt mee vandaan te nemen. Binnen de selectie heersten er gemengde gevoelens na dit gelijkspel want met name in de tweede helft was het spel een stuk minder ondanks enkele goede kansen. Al met al mag je met een punt tegen de landskampioen gewoon tevreden zijn. Hoe dan ook hoopt trainer Danny Buijs tegen Almere de 3 punten in eigen huis te houden. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk waarin er zeker bij Fortuna nog niet gerekend kan worden op een volledig wedstrijd fitte selectie en dat zal tijd nodig hebben. In tegenstelling tot afgelopen weekend is de selectie wel compleet, Úmaro Embaló keert terug van zijn schorsing en ook spits Kaj Sierhuis sluit aan bij de selectie mits zijn lichaam geen reactie geeft op de afgelopen trainingsweek. Verwachting is vooralsnog dat Danny Buijs in eigen huis zal aantreden met dezelfde 11 namen die afgelopen weekend in Rotterdam ook aan de aftrap verschenen.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita, Duarte, Halilovic, Rosier, Noslin, Gladon en Córdoba

Het duel in Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan die vanuit Zeist ondersteund wordt door Martijn Vos.

Gezien er geen vergunning is afgegeven voor een fanplein gaat dit niet door, uiteraard is het supportershome en het voorplein wel gewoon geopend vanaf 17.30 uur.

Geef een reactie