Preview Feyenoord Rotterdam- Fortuna Sittard

Aanstaande zondag 13 augustus om 14.30 uur gaat ook voor Fortuna de bal weer rollen in het nieuwe Eredivisie seizoen. Net zoals afgelopen seizoen wordt er begonnen tegen de kampioen; uit naar de Kuip.

Kan Fortuna net als in het verleden een resultaat behalen in de Kuip of laat Feyenoord direct zien dat het ook dit jaar voor het kampioenschap wil gaan?

Feyenoord Rotterdam
Na het kampioenschap afgelopen seizoen wist Feyenoord trainer Arne Slot binnen boord te houden. In de afgelopen weken zijn de Rotterdammers druk bezig geweest op de transfermarkt. Met onder andere het vertrek van aanvoerder Orkun Kökcü, Danilo, Marouan Azarkan en Robert Bozenik kwamen Calvin Stengs, Ramiz Zerrouki en Bart Nieuwkoop als aanwinsten binnen. Eerder deze week kaatste een transfer van Geertruida vooralsnog af en ook Marcus Pedersen kan mogelijk nog vertrekken. Hoe dan ook verkeert Feyenoord in een ongekend luxepositie met vrijwel elke plek dubbelbezet met kwaliteit. De Johan Cruyff schaal werd dan weliswaar verloren maar Slot spreekt van een goede voorbereiding met sterke tegenstanders. Verwachting is dat hij zal aantreden met dezelfde basiself als tegen PSV afgelopen week.

Mogelijke opstelling: Bijlow, Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman, Zerrouki, Wieffer, Stengs, Jahanbakhsh, Giménez en Paixão

Fortuna Sittard
Waar Fortuna ook voor een groot deel de selectie compleet wist te houden is er een grote tegenstelling t.o.v. tegenstander Feyenoord. Waar Arne Slot verder kan werken aan het verfijnen van zijn team heeft trainer Danny Buijs de afgelopen 6 weken zich vooral beziggehouden met de selectie verder compleet krijgen en een andere speelwijze doorvoeren. Hij ziet de moeilijke start tegen de landskampioen echter als een goede graadmeter om te zien welke dingen beter moeten en waar zijn team momenteel staat. Hoeveel dat echter zegt is de vraag want van de 9 nieuwelingen treden er slechts 2 morgen aan en dan zijn Loreintz Rosier en Alen Halilovic, zij konden in de laatste weken voldoende ritme opdoen. De andere aanwinsten zullen langer tijd nodig hebben om wedstrijdfit te geraken. Kaj Sierhuis kwam binnen met een spierblessure en miste de volledige voorbereiding, hij ontbreekt sowieso. Net als Úmaro Embaló die in het laatste duel afgelopen seizoen tegen NEC tegen zijn 5e gele kaart aanliep, hij is geschorst.

Mogelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita, Duarte, Halilovic, Rosier, Noslin, Gladon/ Ferati, Córdoba

Het duel is Rotterdam staat onder leiding van Rob Dieperink die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Jochem Kamphuis. Er reizen bijna 700 fans af naar Rotterdam om Fortuna te supporten, voor de thuisblijvers is het duel live te zien op ESPN3.

Geef een reactie