Preview FC Volendam- Fortuna Sittard

Aanstaande vrijdag, 17 maart om 20.00 uur staat er weer een uitduel op het programma, de tegenstander wordt ook wel het andere Oranje genoemd. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Fortuna en Volendam in eigen huis in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.
Bij winst is lijfsbehoud bijna zeker voor Fortuna, bij verlies komt FC Volendam op 3 punten.
Een ploeg die thuis sterk is tegen een ploeg die uit sterk is, wie trekt er aan het langste eind?

FC Volendam
FC Volendam staat op dit moment op de 14e plek met 23 punten. Afgelopen weekend stond de ploeg voor tegen Feyenoord maar verloor uiteindelijk, toch konden de Volendammers het veld met opgeheven hoofd verlaten. In 2023 won Volendam 4x en speelde het 1x gelijk in eigen huis, een mooi resultaat en dus een waarschuwing voor Fortuna. In de laatste 3 thuisontmoetingen won FC Volendam en zij zullen erop gebrand zijn die lijn door te trekken. Bij winst is het verschil tussen de 2 ploegen namelijk nog maar 3 punten. Trainer Wim Jonk moet het vrijdag doen zonder Xavier Mbuyamba die geschorst is na de rode kaart die hij opliep tegen Feyenoord afgelopen weekend. Waar FC Volendam op het veld dus goede zaken doet om wellicht het verblijf in de Eredivisie te verlengen loopt het op bestuurlijk niveau minder goed, er zijn 2 kampen ontstaan die met modder gooien, voor de Volendammers is het van belang dat de interne onrust niet overslaat op het veld. Het stadion is uitverkocht dus aan de support zal het niet liggen.

Fortuna Sittard
Fortuna bevindt zich momenteel nog altijd op een 11e plek op de ranglijst met 29 punten. Ondanks dat er afgelopen weekend ruim 60 minuten prima werd gespeeld werden er geen doelpunten gemaakt, zoals altijd vallen volgens de voetbalwetten de doelpunten dan aan de andere zijde. Mede door een arbitrale fout wist de ploeg uit Enschede 3 doelpunten te scoren in 10 minuten, dit was ook direct de eindstand. Waar Fortuna thuis nog niet veel heeft laten zien zijn de cijfers in uitwedstrijden een stuk positiever, 3 van de laatste 4 duels op vreemde bodem werden gewonnen. Bij winst komt Fortuna op 32 punten waardoor lijfsbehoud vrijwel zeker is. Trainer Velazquez, die nogmaals zijn excuses aanbood voor de woede aanval afgelopen zaterdag, verwacht een lastige wedstrijd en vanwege het kunstgras en omdat FC Volendam tegenwoordig een speelwijze hanteert die lijkt te werken voor ze. Waar afgelopen weekend nog enkele belangrijke krachten ontbraken lijkt alleen Oguzhan Özyakup nog te ontbreken, voor hem komt het duel te vroeg. Dogan Erdogan keert terug van een rugblessure en ook Iñigo Córdoba en Burak Yilmaz keren terug, de laatste mits hij geen last ondervindt van de afsluitende training. Arianit Ferati pakte vorig weekend zijn 5e gele kaart en is geschorst.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Bistrovic, Duarte, Noslin/ Embaló, Córdoba, Buitink en Yilmaz.

Het duel in Volendam staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Clay Ruperti. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie