Preview Fortuna Sittard- FC Twente

Aanstaande zaterdag 10 maart om 18.45 staat weer een thuisduel op het programma, tegenstander is FC Twente. De ploeg uit Enschede hoeft zich weinig zorgen te maken over het bereiken van play offs voor Europees voetbal maar is niet in zijn beste vorm. Fortuna heeft nog een paar punten nodig voor handhaving, kan Fortuna de punten in eigen huis houden of neem Twente de punten mee terug naar Enschede?

FC Twente
FC Twente bevindt zich momenteel op een 5e plek op de ranglijst met 41 punten, een goede uitgangspositie echter het verschil tot plek 7 bedraagt slechts 4 punten. Met een gelijkspel tegen Heerenveen afgelopen weekend en ervoor 2 nederlagen tegen respectievelijk PSV en GA Eagles is de ploeg niet in zijn beste vorm, uit de laatste 7 duels werden 7 punten gepakt. Trainer Ron Jans haalde afgelopen week Joshua Brenet terug bij de selectie nadat deze disciplinair geschorst was, ook Ramiz Zerrouki keert terug van een schorsing. Het slechte nieuws voor de ploeg uit Enschede is dat 3 van de 4 buitenspelers ontbreken, Danilho Cleonise, Daan Rots en Virgil Misidjan zijn geblesseerd. Ron Jans verwacht geen makkelijke wedstrijd, hij spreekt van veel rommelige wedstrijden wanneer ploegen tegen Fortuna spelen, hij ziet dit als een kwaliteit van Fortuna die hij een lastig in te schatten ploeg noemt. Aan de support zal het niet liggen, het uitvak in Sittard is uitverkocht.

Fortuna Sittard
Fortuna deed afgelopen weekend goede zaken door te winnen in en bij FC Utrecht, hierdoor bevindt te ploeg zich op een 11e plek met 29 punten. Fortuna hoeft in theorie nog 5 of 6 punten te halen om een jaar langer in de Eredivisie veilig te stellen, iets waar trainer Julio Velazquez nog altijd niets over wil horen. Hij kijkt van wedstrijd tot wedstrijd. Wel is hij heel tevreden over de progressie van zijn team en het feit dat er deze week goed getraind is. Net als zijn collega trainer Ron Jans verwacht ook Velazquez een lastige wedstrijd. Aan Fortuna zijde staat het er wat beter voor qua beschikbare spelers, alleen Dogan Erdogan ontbreekt nog wegens een rugblessure en Ximo Navarro is een vraagteken. Ook het stadion in Sittard is voor een groot deel uitverkocht dus aan de thuissupport zal het ook niet liggen.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Córdoba, Bistrovic, Duarte, Buitink, Özyakup en Yilmaz

Het duel in Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Edwin van de Graaf

Geef een reactie