Preview Fortuna Sittard- FC Groningen

Na de interlandbreak staat er op zondag 2 april om 16.45 uur weer een thuisduel op het programma voor Fortuna, tegenstander is FC Groningen. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Groningen met 2-3 winst voor Fortuna. Groningen moet winnen om degradatie proberen te vermijden, voor Fortuna zou winst zo goed als zeker lijfsbehoud betekenen.
Wie trekt er aan het langste eind?

FC Groningen
De noorderlingen draaien op zijn zachtst gezegd een lastig seizoen, met slechts 17 punten uit 26 wedstrijden staan zij op de 17e plek, qua punten gelijk met nummer laatst SC Cambuur, op doelsaldo 1 plekje hoger. De laatste 3 wedstrijden werden verloren zonder zelf een doelpunt te maken en daar lijkt dit seizoen de zwakte bij Groningen te liggen. Na het vertrek van 3 spitsen afgelopen seizoen is van de spelers die hiervoor zijn terug gehaald enkel Ricardo Pepi degene die voldoendes haalt. Afgelopen interlandweekend trokken er 9 spelers weg om hun land te vertegenwoordigen, hoe dit zal uitpakken in de opstelling laat trainer Dennis van der Ree in het midden. Hij beschikt, op Paulos Abraham na, over een fitte selectie. Trainer van der Ree spreekt over een lastige tegenstander maar ook met mogelijkheden om in de ruimte tussen de linies te spelen. Voor Groningen is de wedstrijd tegen Fortuna er een die gewonnen moet worden, ongeacht wat de overige ploegen laten zien wordt het voor de Groningers een lastig verhaal om zich nog veilig te spelen echter zeker niet onmogelijk.

Fortuna Sittard
De laatste speelronde voor de interlandbreak verspeelde Fortuna de punten tegen FC Volendam. De overige ploegen profiteerden hier niet van waardoor de schade beperkt bleef. Trainer Velazquez is verbaasd over de plek waar de tegenstander zich momenteel bevind, met de kwaliteit in die selectie horen ze in de middenmoot thuis aldus de Fortuna trainer. Aan Fortuna zijde vlogen alleen Ivor Pandur (jong Kroatië) en Deroy Duarte (Kaapverdië) uit om hun land te vertegenwoordigen. Of Duarte voldoende is bijgekomen van dit uitstapje moet zondag blijken, daarnaast kampen diverse spelers met kleine pijntjes dus het is nog afwachten wie er kunnen spelen. Grote problemen zijn er gelukkig niet, buiten de internationals trainde iedereen afgelopen week. Trainer Velazquez spreekt van een grote mogelijkheid om een goede stap te zetten om het doel te bereiken; handhaving.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Cox, Bistrovic, Duarte, Noslin, Özyakup, Córdoba en Yilmaz.

De wedstrijd in Sittard staat onder leiding van Marin van den Kerkhof die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Rob Dieperink.

Geef een reactie