Preview Ajax Amsterdam- Fortuna Sittard

Zondag 9 april om 16.45 uur staat het volgende uitduel op het programma, tegenstander is Ajax. De Amsterdammers gaan de strijd aan met PSV en AZ om minimaal plek 2 te behalen, Fortuna wil punten sprokkelen om handhaving definitief te maken.

De statistieken mogen boekdelen spreken voor de kansen van Fortuna, de bal is echter rond.

Ajax
Op moment van schrijven staat Ajax op de tweede plek op de ranglijst met 56 punten, evenveel als nummer 3 PSV en slechts 2 punten meer dan nummer 4 AZ. De afstand tot koploper Feyenoord inmiddels 8 punten, in theorie nog alles mogelijk echter de kans op kampioenschap zijn aanzienlijk geslonken. De tweede plek is echter nog altijd doelstelling, iets wat ook de nummer 3 en 4 graag willen bereiken om deel te kunnen nemen aan kwalificatie voor de Champions League. Eerder deze week was er een halve finale in de KNVB beker tussen Feyenoord en Ajax, de Amsterdammers behaalden de finale. Verwachting is dat trainer John Heitinga slechts 1 wijziging zal doorvoeren in de selectie t.o.v. het bekerduel en dat is dat Francisco Conceição de plek inneemt van de geblesseerde Mohammed Kudus die naar verwachting 2 á 3 weken uit de roulatie is. De statistieken tussen Ajax en Fortuna zijn in het voordeel van de Amsterdammers die in 21 van de 23 onderlinge Eredivisieduels de punten in Amsterdam hielden. De laatste 2 wedstrijden in de huidige competitie leverden de Amsterdammers slechts 1 punt op.

Vermoedelijke opstelling: Rulli, Sánchez, Timber, Álvarez, Baas, Berghuis, Taylor, Klaassen, Conçeicão, Tadic en Bergwijn

Fortuna
Door alle onrust in de afgelopen week werd snel vergeten dat Fortuna afgelopen weekend won van FC Groningen en hierdoor een hele grote stap heeft gedaan richting handhaving. Nu de rust lijkt te zijn wedergekeerd gaat het weer over voetbal. De komende 2 duels zullen sowieso pittig worden dus dat maakte de punten afgelopen weekend extra belangrijk. Trainer Julio Velazquez blijft ondanks alles op zijn hoede, hij geeft aan zich geen zorgen meer te maken om de directe degradatieplekken maar geeft aan dat plek 16 nog altijd niet definitief uit zicht is dus dat het belangrijk is om gefocust te blijven. Dat het een lastige wedstrijd wordt in Amsterdam mag duidelijk zijn, Fortuna heeft echter vertrouwen en een prima sfeer binnen het team. Tegen Feyenoord werd in de Kuip een punt weggesleept en thuis tegen PSV werd het ook gelijk dus niets is onmogelijk, zeker omdat ook Ajax regelmatig punten laat liggen. Over de opstelling doet Velazquez zoals altijd geen uitspraken, enige wat duidelijk is, is dat George Cox ontbreekt wegens knieklachten, voor de rest is iedereen inzetbaar. Wat Yilmaz betreft is de trainer duidelijk; hij is belangrijk voor het team en hij bepaalt of en hoelang iemand speelt, of hij dan ook daadwerkelijk speelt zal zondag blijken.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita, Erdogan, Bistrovic, Noslin, Özyakup, Córdoba en Yilmaz

Het duel in Amsterdam staat onder leiding van Edwin van de Graaf, vanuit Zeist zal hij worden ondersteund door Laurens Gerrets. Voor de supporters die niet afreizen naar de Johan Cruijf Arena is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie