Preview Fortuna- Ado

Aanstaande zaterdag treft Fortuna om 19.45 uur in eigen huis Ado Den Haag voor de tweede keer in 9 dagen. Vorige week werd deze ontmoeting met een redelijk eenvoudige 3-0 overwinning voor de ploeg in Sittard afgesloten. Deze week staat er mogelijk nog meer op het spel, namelijk het belang om aansluiting te behouden en proberen weg te komen van de onderste plekken, zal het deze zaterdag nogmaals lukken om de andere geel-groenen te verslaan?

Ado Den Haag
De ploeg uit Den Haag is momenteel, net als ons eigen Fortuna, bezig aan een wisselvallig seizoen. Ze staan momenteel op plek 14 in de Eredivisie, een plek die in principe voldoende is voor nog een jaar Eredivisie, echter daar is het nog te vroeg voor. Op dit moment hebben de Hagenezen 10 punten en een doelsaldo van -8. Evenveel punten als Pec Zwolle en slechts 1 puntje meer dan Fortuna en VVV Venlo.

Waar Ado in de beker dus reeds is uitgeschakeld behaalden zij afgelopen zondag tegen Heerenveen een punt. Het leek er lange tijd op dat ze de volle winst zouden binnenhalen maar een doelpunt van Heerenveen in de 88e minuut trok de stand gelijk waardoor Ado dus slechts 1 punt uitloopt op Fortuna. Ado speelde afgelopen week tegen Fortuna met hun normale elftal dus hier worden dan ook geen wijzigingen verwacht.

Fortuna Sittard
Het leek er in de afgelopen weken op dat Fortuna de stijgende lijn te pakken had met overwinningen op Feyenoord, VVV en Ado (beker). Na de blamage van afgelopen weekend in en tegen Utrecht is echter gebleken dat deze stijgende lijn vooralsnog beperkt lijkt te blijven tot het eigen stadion. In Utrecht werd kansloos verloren met 6-0 waarbij niet alleen het doelsaldo een flinke tik heeft opgelopen maar waarbij eveneens het uitsyndroom in stand blijft. Om aansluiting te behouden is het zaak om te winnen, bij winst kan men tenslotte niet alleen over Ado heen op de ranglijst, Fortuna zou zelfs op een veilige plek kunnen belanden.

Op moment van schrijven is er geen informatie bekend over de geblesseerde spelers, verwachting is echter dat Fortuna zal aantreden met hetzelfde elftal als in de gewonnen wedstrijd tegen VVV.

Vermoedelijke opstelling:
Koselev, Essers, Ninaj, Angha, Cox, Tekie, Smeets, Ciss, Passlack, Diemers en Sambou.

Niet inzetbaar: Pinto, Amiot, Dammers, Dianessy, Fernandes (allemaal geblesseerd).
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Assistenten: Roy de Nas en Maarten Ketting, Robin Hensgens
VAR: Jeroen Manschot en Joey Waleveld

Geef een reactie