Preview: Fortuna – Den Bosch

Fortuna Sittard ontvangt als mede koploper in de 3 de periode deze vrijdagavond FC Den Bosch. De hervatting van de competitie gaat gepaard met koud weer, wellicht wat sneeuw maar bovenal enkele wijzigingen t.o.v. 2015. In de winterstop nam Fortuna Sittard namelijk afscheid van Tim Janssen, Soufian Moro en Jordy ter Borgh. Hoewel het vertrek van vermeld trio geen directe gevolgen heeft voor de basiself onder trainer Ben van Daelen is Fortuna Sittard in de breedte dusdanig verzwakt dat de wisselmogelijkheden beperkt zullen zijn. In afwachting van versterkingen is het dan ook een fijn gegeven dat de Limburgse selectie nagenoeg fit is.

Mogelijke opstelling:

Kaya

Dengering – de Regt – Janssen – Schroyen

Briels – Mert – Mares – Loen

Hutten – Lekesiz

De noodle-soep staat op het vuur, de loempia’s zijn afgebakken en het bier staat koud.  Hopelijk dat we met velen de koude zullen trotseren. Fortuna Sittard verdiend de steun van de 12 de man en het zou mooi zijn als we de goede prestaties van voor de winterstop konden doortrekken. Trainer Ben van Dael tot op heden nog ongeslagen.

Onze tegenstander Den Bosch verwacht een fel startend Fortuna Sittard en zal niet schuwen de wedstrijd op de counter naar de hand te willen zetten. Onze Brabantse opponent wenst mee te spelen voor een plek in de play-offs en versterkte zich deze winterstop met enkele nieuwe spelers: Bruno Appels (Verbroedering Geel) en Jonas Heymans (FC Antwerp). Deze laatste (linksback) maakt in Sittard-Geleen zijn debuut voor de blauwhemden uit Brabant.

Kortom: we beginnen weer, it’s showtime. De wedstrijd Fortuna Sittard – FC Den Bosch begint om 20.00 uur. Voorspelling ondergetekende: 2-0.

Namens Fortuna SC, Linford