Preview Fortuna- RKC

Wedstrijd nummer 17 alweer en tevens de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2019 in de competitie. Aanstaande dinsdag speelt Fortuna nog thuis tegen Pec voor de KNVB beker maar eerst treffen wij nog de ploeg uit Waalwijk voor een heus staartduel. Wederom een belangrijke wedstrijd dus.

RKC
Allereerst de tegenstander van deze wedstrijd; RKC Waalwijk. De ploeg uit Waalwijk keerde dit seizoen na een afwezigheid van 5 jaar terug in de Eredivisie nadat ze in een knotsgekke play off wedstrijd wonnen van GA Eagles. De Waalwijkers hadden een lastige start waarbij ze lange tijd slechts met 1 punt laatste stonden in de Eredivisie. Op dit moment staan ze nog altijd op de 18e plek maar wisten ze wel wat puntjes bij elkaar te sprokkelen waarbij recentelijk nog een verrassende overwinning in en tegen Utrecht en hoewel ze afgelopen weekend verloren van Heerenveen had ook die wedstrijd heel anders kunnen eindigen. De ploeg uit Waalwijk ontvangt vaak complimenten voor het leuke spel maar het verschil met de veilige posities op de ranglijst is op dit moment nog altijd 7 punten, evenveel verschil als tussen Fortuna en RKC. RKC kent naast een aantal geblesseerde spelers ook een paar twijfelgevallen dus in welke opstelling zij zullen aantreden zal vermoedelijk pas op de dag van de wedstrijd beslist worden.  De laatste keer dat RKC en Fortuna elkaar in de Eredivisie troffen is 18 jaar geleden en op het hoogste niveau trok ons eigen Fortuna vaak aan het kortste eind, Uiteraard hebben we RKC in de eerste divisie recenter nog getroffen en dat was vaker in het voordeel voor onze eigen club. Desalniettemin is dit een wedstrijd die alle kanten op kan en een tegenstander die je zeker niet moet onderschatten vanwege de positie op de ranglijst.

Fortuna
Dan ons eigen Fortuna. Afgelopen week bij de uitwedstrijd in Eindhoven ging Fortuna kansloos onderuit met een 5-0 nederlaag. Verliezen mag maar de manier waarop was niet acceptabel en daarom hebben de Sittardenaren in eigen huis dan ook absoluut iets recht te zetten. Gelukkig heeft Fortuna in eigen huis een betere reputatie en werden de laatste 5 thuisduels gewonnen. Bij winst doe je meteen hele goede zaken dus minder dan 3 punten is eigenlijk geen optie. Buiten de langdurig geblesseerden zijn er geen nieuwe spelers in de ziekenboeg beland. Amadou Ciss keert terug van een schorsing van 2 wedstrijd en de verwachting is dan ook dat hij terug zal keren in de basis ten koste van Gregoire Amiot.

Al met al een zeer belangrijke wedstrijd dus weer, de winnaar doet goede zaken, RKC zou aansluiting vinden en Fortuna zou juist wat meer afstand nemen van de onderste plekken. Er zijn allerlei leuke activititeiten georganiseerd rondom de wedstrijd dus kom vooral in grote getalen.

Wat denken jullie; gaat Fortuna goede zaken doen of gaat Waalwijk er met de buit vandoor?

Geef een reactie