Preview Fortuna Sittard- AZ Alkmaar

De winterstop zit er weer op en de Eredivisie is hervat. Voor Fortuna start 2022 met een thuisduel in een helaas nog altijd leeg stadion. Zondag 16 januari om 16.45 wordt er aangetreden, tegenstander deze dag is AZ uit Alkmaar. Afgelopen seizoen wist Fortuna uit dit duel met veel strijdlust een punt te slepen, is dit zondag ook mogelijk?

AZ Alkmaar
AZ begon moeizaam aan het seizoen en bivakkeerde laag op de ranglijst echter heeft zich duidelijk herpakt en staat momenteel op plek 5 in de ranglijst. In de maand december wisten de Alkmaarders zelfs alle 7 duels te winnen waardoor de hoop op een goede eindklassering groot is. De ploeg uit Alkmaar ging op trainingskamp in Valencia en keerde als een van de weinige ploegen ook niet vroegtijdig terug. In tegenstelling tot het jeugdteam wist de selectie corona vrij goed buiten de deur te houden, volgens trainer Pascal Jansen heeft dit alles te maken met de Spaanse bubbel waarin zij zich bevonden.
Helemaal fit komt AZ niet uit de winterstop; Bruno Martins Indi ontbreekt wegens een voetblessure evenals Jelle van Duin die ook niet bij de selectie zal zijn in Sittard. Daarnaast is Zakaria Aboukhlal afwezig omdat hij met Marokko deelneemt aan de Afrika Cup. Achter de naam van Yusuf Barasi staat nog een vraagteken. Net als Fortuna is ook AZ nog op zoek naar aanvallende versterking maar is het nog rustig op dat vlak aldus de trainer.

Fortuna Sittard
Fortuna is net als AZ relatief goed uit de winterstop gekomen. Wat betreft de ranglijst ziet de situatie in Sittard er echter een stuk minder rooskleurig uit. Fortuna bevindt zich momenteel op een 17e plek wat directe degradatie betekent, kanttekening hierbij is dat nummer 16 Sparta evenveel punten heeft (beter doelsaldo) en het gat naar de veilige plek 15 ook slechts 3 punten bedraagt. Tot zover nog alles in eigen hand dus maar de ploeg van Sjors Ultee weet wat ze te doen staat en het spel vlak voor de winterstop biedt hoop. Na het vele blessureleed in de eerste seizoenshelft is te hopen dat het elftal nu op de been blijft zodat er snel punten gepakt kunnen worden. Wie sowieso ontbreekt in het duel zondag is Lisandro Semedo, alleen nu met een andere reden dan de laatste maanden, hij neemt namelijk met Kaapverdië deel aan de Afrika cup. Daarnaast is ook Nigel Lonwijk nog onvoldoende hersteld van zijn hamstringblessure, Samy Baghdadi is nog herstellende van zijn gebroken pols en ook Toshio Lake is niet inzetbaar wegens een blessure. Of nieuwe keeper Verrips zijn opwachting zal maken onder de lat ten faveure van Yanick van Osch wil Ultee zich nog niet over uitspreken.

Verwachte opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Samaris, Janssen, Cox, Duarte, Tekie, Rienstra, Flemming, Seuntjens

Het duel van zondag staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink en aangezien het stadion helaas nog leeg moet blijven is dit live te volgen op ESPN kanaal 1.

Geef een reactie