Preview RKC Waalwijk- Fortuna Sittard

Een wedstrijd met grote belangen, zowel voor de thuisploeg als voor de bezoeker. Een degradatiekraker die voor de winnaar iets meer lucht zal geven maar waar meer nodig is dan 1 overwinning. Beide ploegen troffen elkaar 13x in de Eredivisie; 4x betekende dit winst voor RKC, 4x winst voor Fortuna en 5x eindigde het duel in een gelijkspel, een wedstrijd dus tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn!
Zondagavond om 20.00 wordt er afgetrapt in Waalwijk.

RKC Waalwijk
RKC bevindt zich momenteel op een 14e plek in de ranglijst met 19 punten, een betere uitgangspositie dan Fortuna maar ook nog niet zeker van lijfsbehoud. De Waalwijkers begonnen goed na de winterstop met de overwinning op GA Eagles en winst in de beker afgelopen week, er is dan ook veel vertrouwen in aanloop naar de wedstrijd tegen Fortuna. Bij winst kan de ploeg uit Waalwijk zelfs aanhaken bij de middenmoot echter trainer Oosting wil niet te hoog van de toren blazen gezien het feit dat de tweede seizoenshelft pas 2 wedstrijden oud is (beker meegeteld). De eerdere ontmoeting in Sittard eindigde in een gelijkspel en Oosting hoopt dat ze de goede tweede helft van toen kunnen doortrekken over de gehele wedstrijd om de punten in eigen huis te houden.
Wie er zeker ontbreekt aan de zijde van RKC is Saïd Bakari, hij speelt met de Comoren mee in de Africa Cup.

Fortuna Sittard
Afgelopen weekend speelde Fortuna een goede wedstrijd tegen AZ echter de late tegentreffer van Ben Rienstra was onvoldoende om punten in Sittard te houden. Nu ook PEC zeer dichtbij komt is het zaak voor Fortuna om zo snel mogelijk punten te gaan verzamelen om weg te komen uit de onderste regionen. RKC wordt beschouwd als een directe concurrent echter het verschil is momenteel 6 punten, werk aan de winkel dus. Fortuna speelt de komende weken veel duels tegen concurrenten dus heeft op dit moment nog alles in eigen hand. Het spel is de laatste speelrondes beter dus nu is het belangrijk dit om te gaan zetten in punten. Waar afgelopen week Nigel Lonwijk en Toshio Lake nog ontbraken sluiten zij inmiddels weer aan, ook Samaris die uitviel tegen AZ is voldoende hersteld. Lisandro Semedo ontbreekt nog wegens deelname aan de Africa Cup en ook Samy Baghdadi is nog herstellende van zijn polsbreuk.

Verwachte opstelling: Verrips, Tirpan, Angha, Samaris, Janssen, Cox, Duarte, Ferati/ Tekie, Rienstra, Flemming en Seuntjens

De geruchten dat dit wellicht de laatste speelronde zonder publiek is zou voor Fortuna met het oog op veel thuiswedstrijden en veel directe concurrenten gunstig kunnen zijn.
De wedstrijd tegen RKC Waalwijk staat onder leiding van Gözübüyük en is live te zien op ESPN1.

Geef een reactie