Winterse transferperiode: Met deze spelers moet Fortuna Sittard zich gaan handhaven

Gisteravond liep de transferperiode op zijn einde. Fortuna Sittard wist de laatste dag nog twee spelers toe te voegen aan de selectie, na eerder al Jordan Botaka en Michael Verrips vast te hebben gelegd. Aan de andere kant vertrokken Emil Hansson en Bassala Sambou naar Heracles en Crewe Alexandra. Ook zagen we Toshio Lake en Ruben van Kouwenhoven op huurbasis vertekken naar MVV Maastricht. Laatstgenoemde zullen we waarschijnlijk niet meer terug zien daar hij een aflopend contract in Sittard heeft. Hoewel Paul Gladon de komende periode nog meetraint, zal Fortuna Sittard het naar alle waarschijnlijkheid met deze spelers het tij moeten omkeren.

Met deze namen moet Fortuna Sittard het gaan doen

Jordan Botaka

Jordan Botaka speelde de eerste seizoenshelft bij AA Gent als rechter buitenspeler. Botaka wordt door Fortuna Sittard tot het einde van het seizoen gehuurd, waarbij de club geen optie tot koop heeft weten te bedwingen. De buitenspeler was eerder al actief voor Leeds, Charlton en Sint Truiden en speelde eerder ook voor Excelsior Rotterdam. In 265 wedstrijden kwam Botaka in totaal tot 32 doelpunten en 30 assists.

Michael Verrips

Michael Verrips was de eerste speler die Fortuna Sittard wist toe te voegen aan de selectie. De doelman die eerder al actief was voor Scheffield United, FC Emmen, KV Mechelen, Sparta en MVV wordt tot het Einde van het seizoen gehuurd van Sheffield met een verplichte optie tot koop. Daarna heeft de doelman een contract tot media 2025. Verrips stond al in de basis en moet de concurrentiestrijd blijven aangaan met Yannick van Osch.

Dimitrios Siovas

Als een van de laatste winterse versterkingen presenteerde Fortuna Sittard gisteren Dimitrios Siovas, welke een contract heeft getekend tot het einde van het seizoen. Siovas is van oorsprong een centrale middenvelder, maar kan ook uit de voeten op het middenveld als defensief middenvelder. Eerdere speelde de Griek al voor Huesca, Leganés, Olympiakos en Xanthi. Daarnaast heeft de Griek 20 interlands mogen spelen in het blauw-witte shirt van Griekenland.

Charlison Benschop

Vlak voor elf uur wist Fortuna Sittard zich dan nog te versterken met een spits. Charlison Benschop komt over van de tweede Bundesliga club sv Sandhausen en heeft een contract getekend tot media 2023. Het afgelopen half jaar speelde Benschop dertien wedstrijden voor sv Sandhausen waarvan hij vijf wedstrijden in de basis startte en acht als invaller uitspeelde. In deze wedstrijden kwam de spits niet tot scoren. Benschop speelde eerder al voor de Graafschap en FC Groningen, waarna hij 9,5 jaar geleden koos voor een buitenlands avontuur. De spits komt nu om persoonlijke redenen dichter bij huis voetballen.

Daarmee lijkt het voor Fortuna Sittard gedaan. De enige mogelijkheid om de selectie nog te kunnen versterken is door spelers zonder club aan te trekken, maar of daar de gewenste versterkingen bij zitten is nog maar de vraag. Één ding dat zeker is, is dat Paul Gladon nog op proef is en wellicht de komende periode nog gaat aansluiten bij de selectie van Sjors Ultee.

Geef een reactie