Preview Fortuna Sittard- FC Utrecht

Zaterdag 18 december om 16.30 uur staat het laatste thuisduel voor 2021 op het programma, tegenstander van deze middag is FC Utrecht. De overwinning van afgelopen weekend smaakt naar meer maar gaat het Fortuna ook lukken om iets van resultaat over te houden tegen de Domstedelingen?

FC Utrecht
FC Utrecht verkeert momenteel niet in de beste vorm, ze werden afgelopen week in de beker uitgeschakeld door Nac Breda en wisten afgelopen speelronde ook niet te winnen van Go Ahead Eagles. Voor een ploeg die zich in een crisis bevindt is de 6e plek op de ranglijst echter allesbehalve slecht. FC Utrecht speelt naast de wedstrijd in Sittard nog een thuisduel tegen FC Twente, mocht het lukken om beide duels met een positief resultaat af te sluiten dan heeft de ploeg het beste resultaat van deze eeuw neergezet. Clubtopscorer Bart Ramselaar zal in elk geval zeker ontbreken in Sittard, hij raakte geblesseerd tijdens het bekerduel met NAC. Naast Ramselaar ontbreekt ook Mark van der Maarel, Django Warmerdam en Moussa Sylla, evenals de al langer geblesseerden Tommy St. Jago, Chris Mamengi en Sylian Mokono. Of Rene ten Hake op doel gaat kiezen voor Maarten Paes (die veel kritiek kreeg de laatste tijd) of voor Eric Oelschlägel is onduidelijk.

Vermoedelijke opstelling: Oelschlägel, Zagre, Janssen, van der Hoorn, Ter Avest, Timber, Gustafson, Maher, Balk, Douvikas, van de Streek

Fortuna Sittard
Afgelopen weekend wist Fortuna eindelijk weer eens te winnen met 0-1 in Zwolle. Dat dit resultaat een boost heeft gegeven is duidelijk echter trainer Ultee waarschuwt nadrukkelijk voor het feit dat de crisissfeer in Utrecht en de positieve stemming in Sittard geen garantie zijn voor resultaat. FC Utrecht is een sterke ploeg dus om er resultaat tegen te behalen zal het spel van Fortuna beter moeten dan tegen PEC. Fortuna was fel maar er is te slordig omgegaan met het afronden van kansen en daar zal beter mee om moeten worden gegaan, de spelersgroep is zich hiervan bewust aldus de trainer die oorspronkelijk uit de Domstad komt. Of Semedo al op de bank zal plaatsnemen tegen FC Utrecht is onduidelijk, positief was in elk geval dat hij een minuut of 20 heeft kunnen spelen in het bekerduel tegen PSV. Wie zeker ontbreken bij de selectie zijn Samy Baghdadi (hij brak zijn pols in het bekerduel) en Toshio Lake.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Lonwijk, Janssen, Cox, Tekie, Samaris, Rienstra, Duarte, Flemming en Seuntjens.

Het duel staat onder leiding van arbiter Perez en is live te volgen op ESPN.

Geef een reactie