Preview PEC Zwolle- Fortuna Sittard

Zaterdag 11 december om 21.00 uur staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, in en tegen Zwolle. De nummer laatst tegen de nummer voorlaatst, een belangrijk affiche waarin winst het enige juiste antwoord is. Het verschil nog slechts 3 schamele punten; je mag dus in dit geval spreken van een heuse kelderkraker!

PEC Zwolle
De nummer laatst van de huidige ranglijst PEC Zwolle ziet in de wedstrijd tegen Fortuna de ultieme kans om die gehate laatste plek achter zich te laten en wellicht aansluiting te vinden met de ploegen erboven. Trainer Dick Schreuder is niet bang voor de druk die er bij deze kelderkraker komt kijken omdat hij van mening is dat beide ploegen deze druk ervaren. Hij ziet in elk geval aanknopingspunten na het gelijkspel in en tegen Groningen afgelopen week. Ook doelman Kostas Lamprou merkt verschil sinds er een andere trainer rondloopt, er wordt veel meer gevoetbald en druk naar voren gezet. Hij is van mening dat het te vroeg is om te zeggen dat het nu goed komt maar er zijn wel stappen gezet in de juiste richting. Beide zijn van mening dat winst tegen Fortuna gouden punten zijn. Trainer Schreuder moet het zaterdagavond doen zonder een zevental spelers nl Bram van Polen, Mustafa Saymak, Daishawn Redan, oud Fortuna speler Leandro Fernandes, Kenneth Paal en de al langer geblesseerden Pelle Clement en Sai van Wermeskerken.

Fortuna Sittard
Na 6 nederlagen op rij staat Fortuna ook de komende speelrondes nog voor een hels karwei tot aan de winterstop. De tegenstander is een echte concurrent, al is het de vraag hoe belangrijk dat is als de onderste twee ploegen direct degraderen, maar bij winst behoud je aansluiting bij de plekken waar je graag naar terug wil dus de druk is groot. Enige voordeel hieraan is dat dit voor beide ploegen zo is. Sjors Ultee geeft aan dat hij blij is om te zien dat zijn team met het mes tussen de tanden trainde tijdens de laatste training. Zodanig zelfs dat hij de boel soms moest afremmen. Aangezien Roel Janssen en Martin Angha weer aan konden sluiten heeft de trainer meer keuzes en hij kiest dan ook heel bewust voor een ervaren elftal dat weet wat er moet gebeuren aanstaande zaterdag. Ultee is blij met het vertrouwen dat de club deze week nog in hem uitsprak maar is zich er ook zeer van bewust dat dit snel kan omslaan.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Samaris, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Duarte, Seuntjens en Flemming.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter van de Graaf en is live te zien op ESPN2.

Geef een reactie