Preview Fortuna Sittard- Go Ahead Eagles

Na een winterstop van maar liefst 8 weken gaat dit weekend de Eredivisie eindelijk weer van start. Fortuna start op zaterdag 7 januari om 20.00 uur met een thuisduel tegen Go Ahead Eagles. Beide ploegen hebben evenveel punten, verschil op de ranglijst dan ook slechts 1 plek. Een goede test om te zien waar beide ploegen staan in voorbereiding op een drukke voetbalmaand.

Go Ahead Eagles
GAE is goed uit de lange winterstop gekomen, enkel middenvelder Philippe Rommens ontbreekt in het eerste duel waarmee de Eredivisie wordt hervat. Nu is Rommens niet de minste speler voor de ploeg uit Deventer dus trainer Rene ten Hake geeft aan hem zeker te zullen missen maar het biedt wel kans voor andere spelers om zich te laten zien, waaronder oud Fortuna speler Tesfaldet Tekie. Ten Hake geeft aan dat gezien het drukke programma in januari, 6 wedstrijden, het sowieso geen optie is om elke wedstrijd met hetzelfde team te spelen dus hij verwacht geen verdere problemen hierdoor. Net als Fortuna heeft ook de tegenstander uit Deventer de lange winterstop gebruikt om met diverse systemen te trainen en te spelen maar trainer ten Hake is blij dat het echte werk nu weer gaat beginnen.
Go Ahead staat op een nette 11e plek met evenveel punten als Fortuna, deze wedstrijd is dan ook een goede test om te zien of de goede lijn van voor de winterstop (9 wedstrijden ongeslagen) doorgetrokken kan worden. Binnen de selectie van de Eagles waarde afgelopen periode een griepgolf waardoor niet iedereen topfit zal zijn en ook niet optimaal heeft kunnen trainen dus welke 11 namen er aan de aftrap verschijnen laat ten Hake ook in het midden. Er reizen 220 supporters mee naar Sittard.

Fortuna Sittard
Net als collega Rene ten Hake is ook Fortuna trainer Julio Velazquez blij dat het echte werk weer van start gaat. Hij vond dat de winterstop erg lang duurde maar het was wel het ideale moment om zijn ploeg te kneden en andere speelwijzen te testen waar voorheen weinig kans voor was gezien hij gedurende het seizoen instapte. Doordat er wat wijzigingen hebben plaatsgevonden in de selectie met o.a. het vertrek van Mats Seuntjens en de komst van Thomas Buitink en Stipe Radic heeft Velazquez weer wat andere opties, de aanvoerdersband gaat sowieso over naar Burak Yilmaz. Ook Fortuna is relatief goed uit de lange winterstop gekomen, voor het duel tegen Go Ahead Eagles ontbreken alleen Dimitrios Siovas (die al langere tijd met een nekblessure kampt) en Arianit Ferati. De laatste liep recentelijk een hoofdblessure op en heeft aangegeven zich wel beter te voelen maar hij traint nog niet mee en zal zich ook nog niet bij de selectie voegen. Of Velazquez veel zal wijzigen aan de 11 startende spelers ligt niet direct binnen de verwachting maar zoals altijd laat hij zich niet uit over wie er aan de aftrap zal verschijnen. Gezien het feit dat er in de laatste oefenduels veel is gespeeld met 2 spitsen is de kans groot dat Burak Yilmaz en Paul Gladon naast elkaar aan de aftrap zullen verschijnen. Iñigo Córdoba kwam afgelopen seizoen nog uit voor de ploeg uit Deventer.

Vermoedelijke opstelling: Pandur, Pinto, Navarro, Guth, Cox, Embaló, Erdogan, Özyakup, Córdoba, Yilmaz en Gladon.

De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie, hij wordt in Zeist ondersteund door Joey Kooij

Geef een reactie