Preview: Fortuna Sittard – PAOK Saloniki

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is bijna afgelopen. Het trainingskamp en de oefenduels zijn succesvol afgesloten. Er staat nog één vriendschappelijke wedstrijd op het programma: tegen PAOK Saloniki!

De competitie barst bijna weer los. Op zondag 4 augustus wordt er weer afgereisd naar Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ. Voordat het zo ver is, mag Fortuna Sittard nog één keer oefenen, en niet tegen de minste. Het PAOK Saloniki van Lazaros Lamprou komt naar ons eigen Fortuna Stadion! De wedstrijd tegen de Griekse titelverdediger wordt op zaterdag 27 juli gespeeld. Kaarten zijn verkrijgbaar voor €10,00. Kinderen betalen €7,00.

Fortuna Sittard
De eerste vier wedstrijden in de voorbereiding werden allemaal met winst afgerond. De laatste wedstrijd (tegen SV Meerssen) werd 8-1 in het voordeel van de Sittardenaren. Komende zaterdag gaan we zien of Fortuna deze lijn ook kan doortrekken tegen PAOK. De selectie is niet veel veranderd ten opzichte van eerdere oefenduels. Dinsdag werd bekend dat Bassala Sambou een driejarig contract heeft getekend. Sambou werd gehaald van Everton en speelde daar in de U23. Hij is daar twee keer kampioen geworden in de Premier League 2 (de beloftencompetitie van Engeland). Helaas is er ook triest nieuws: Djibril Dianessy heeft wederom een ernstige knieblessure opgelopen. We wensen hem veel beterschap!

PAOK Saloniki
27 juli is de dag dat Lazaros Lamprou terugkeert naar Sittard. Hij heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij belangrijk was voor Fortuna, en mag zich nu gaan bewijzen bij zijn werkgever PAOK. De Griekse kampioen en bekerwinnaar is al een tijdje in Nederland om te trainen, en speelde ook al eerder wedstrijden tegen eredivisieclubs. Van AZ werd met 1-0 verloren en tegen PEC Zwolle werd het 2-2. Ook ADO Den Haag had een oefenwedstrijd met PAOK gepland, maar deze vond geen doorgang omdat de selectie terug naar Griekenland was gevlogen. PAOK wist wel te winnen van Anderlecht en Sint-Truidense VV.

We hopen zo veel mogelijk Fortunezen te mogen verwelkomen, en hopelijk ook iedereen terug te zien op de fandag zondag!

Meer info over kaartverkoop, klik hier

Geef een reactie