Preview Fortuna Sittard- RKC Waalwijk

Dinsdag 22 december om 16.30 wordt er in eigen stadion afgetrapt voor het laatste duel voor de korte winterstop. Een vervelend tijdstip voor de werkende mens echter wel een kans om de eerste seizoenshelft mooi af te sluiten.

RKC Waalwijk
De tegenstander van het laatste thuisduel eindigde afgelopen seizoen op een directe degradatieplek echter zoals bekend is er een streep door het seizoen gegaan waardoor de Waalwijkers ook dit seizoen nog uitkomen in de Eredivisie en tot nu toe gaat ze dat een stuk beter af dan afgelopen seizoen. Met slechts 2 punten meer dan ons eigen Fortuna staat RKC op plek 13, een plaatsje hoger dan Fortuna. Voor RKC is er dus net zoveel belang als voor Fortuna om een goed resultaat neer te zetten. Afgelopen seizoen eindigde dit duel in een 3-2 overwinning voor Fortuna, verschil met het huidige seizoen is dat de maker van 2 doelpunten in dat duel nu het Geel Blauw van RKC draagt; nl. Vitalie Damascan. Daarnaast speelt ook de nog altijd in Sittard erg geliefde Finn Stokkers dit seizoen voor RKC Waalwijk. RKC speelde afgelopen weekend een prima pot tegen PSV echter leed toch een nederlaag, hoe dan ook wederom een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Zover bekend is alleen Morad El Haddouti geblesseerd en beschikt trainer Fred Grim verder over een fitte selectie.

Fortuna Sittard
Dan de thuisploeg: Fortuna wist afgelopen zaterdag de goede reeks van 2 overwinningen op rij een positief vervolg te geven door een punt te pakken in en tegen Utrecht. Door dit punt staat Fortuna momenteel op een 14e plek op de ranglijst en kan het eventueel, bij winst, op een 13e plek de winterstop in. Waar bij RKC 2 oud Fortunezen rondlopen heeft aan de kant van Fortuna Emil Hansson een verleden bij RKC, hij kwam afgelopen seizoen voor hen uit op huurbasis. Trainer Ultee en ook verdediger George Cox gaan in elk geval met een positief gevoel deze wedstrijd in. Trainer Ultee geeft aan dat de echte druk er wellicht enigzins vanaf is door de goede resultaten van de laatste wedstrijden maar dat de wil om te winnen hierdoor absoluut niet minder is. Net zoals RKC beschikt ook Fortuna over een fitte selectie, daarnaast keert Lazaros Rota terug van een schorsing waardoor hij terug zal keren op rechtsback en Ben Rienstra hierdoor naar verwachting zijn plek op het middenveld weer zal innemen.

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Rota,Angha, Janssen, Cox, Rienstra, Tekie, Flemming, Seuntjens, Semedo en Polter

Voor de mensen die in de gelegenheid zijn naar de wedstrijd te kijken: deze wordt live uitgezonden op Fox Sports 1 en staat onder leiding van arbiter Nagtegaal.

Gaat Fortuna de winterstop in met 10 uit 4 of gaat het toch anders aflopen?

Geef een reactie