Preview: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam

Fortuna Sittard en voetballen: ze hebben het er maar druk mee. Dit is de tweede preview die je deze week ziet verschijnen. Na een teleurstellende avond in Amsterdam, is het tijd voor een echte krachtmeting met een (beoogde) directe concurrent. “Op zaoterdigaovend (20:45), dan gaon de lampen aan” voor Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam!

Sparta Rotterdam
Na een jaartje verblijf in de Eerste Divisie, zijn de Spartanen weer helemaal terug de Eredivisie. De ploeg van Henk Fraser doet het in de eerste 7 wedstrijden uitstekend en bezet op dit moment met 11 punten de achtste plaats op de ranglijst. Zo werd er knap uit bij ADO Den Haag gewonnen (1-2), werd er met 4-0 afgerekend met RKC Waalwijk en pakte Sparta een punt bij Feyenoord en PEC Zwolle. Opvallend feitje: Sparta heeft de minste buitenlanders in haar selectie (4), Fortuna de meeste (22).

Fortuna Sittard

Voor Fortuna is het do or die morgen. Drie punten zijn cruciaal voor het vertrouwen van de spelers en supporters. Ook is er een eerbetoon aan Fernando Ricksen. Hier moet je als Fortuna supporter bij zijn! Lees in dit artikel waarom jouw aanwezigheid het verschil maakt! Zaterdagavond is het volle gaas ertegenaan. Bij zijn is meemaken.

Helaas zijn Alex Carbonell en Vitalie Damascan nog niet fit vanavond. Dit lijkt ook te gelden voor Gregoire Amiot en Martin Angha.

Verwachte opstelling: Alexei Koselev, George Cox, Branislav Ninaj, Cian Harries, Michael Pinto, Tekie Tesfaldet, Felix Passlack, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Bassala Sambou en Amadou Ciss.

Geef een reactie