Preview: Fortuna Sittard tegen NAC

Fortuna Sittard tegen NAC Breda. Niet zomaar een wedstrijd in de Jupiler League maar ééntje waar de vonken vanaf kunnen vliegen. Niet alleen de tegenstander boezemt enig ontzag in, maar met name het presteren van de thuisploeg ligt onder het vergrootglas.

Er is al teveel geschreven over de dramatische thuisstatistieken van Fortuna Sittard en één en ander gaat gepaard met onrust. Veel onrust. Sponsoren, supporters maar zeker ook ons management hopen dan ook op betere tijden. Beleid maken gaat echter niet over één nacht ijs en bestuurlijk bezien lijkt de basis van onze club verder versterkt te worden in het ‘november offensief’. Successen ook op het veld zijn het gevolg van hard werken. Deze kunnen niet uitblijven en hoewel de appel waarin we nu bijten zuur is verdient dit bestuur en deze selectie ons vertrouwen. Peter van Vossen? Top 10 is de doelstelling en dat betekent simpelweg dat onze club punten moet gaan pakken.

Een resultaat tegen de Brabanders zou voor een sportieve ommekeer kunnen zorgen. Lastig, maar niet onmogelijk. Onze tegenstander met een begroting van 8 miljoen euro, lijkt op voorhand met FC Volendam en Sparta Rotterdam te strijden om het kampioenschap in de Jupiler League. Desondanks lieten de geel-zwarten uit Breda al de nodige steken vallen dit seizoen 2015-2016. In uitwedstrijden werd er nog niet gewonnen en zelfs ‘laagvliegers’ Helmond Sport en MVV Maastricht wisten in eigen stadion NAC Breda op gelijke hoogte te houden. Wilskracht, het winnen van de 2 de bal. De opdracht lijkt dan ook simpel.

De Brabanders missen komende zondag aanvoerder Michael Dingsdag vanwege een schorsing opgelopen in de verloren bekerwedstrijd (0-1) tegen sc Heerenveen. De selectie van trainer Robert Maaskant loopt echter over van kwaliteit. Jelle ten Rouwelaar, Donny Gorter, Joey Suk, Kevin Brands, Ronnie Stam, Mats Seuntjens, Danny Verbeek of Sjoerd Ars, slechts enkele voorbeelden van erkende topspelers.

Aan Fortuna Sittard zijde staan vraagtekens achter het meespelen van Tim Janssen, Jordy ter Borgh en Raymond Fafiani. Voor Tim Janssen komt de wedstrijd waarschijnlijk te vroeg. De spits traint dan wel weer mee, maar ontbeert simpelweg wedstrijdritme. Zodra we een opstelling vernemen plaatsen we deze uiteraard.

Wat het gaat worden? Veel zal afhangen van de speelstijl van onze technische staf. T.o.v. voorgaande wedstrijden zal er meer power en  accent op het middenveld aangebracht moeten worden om een monsterscore te verijdelen. Zondagmiddag lijkt er geen plek voor voetbal, wel voor strijd en passie.

Showtime! De wedstrijd Fortuna Sittard tegen NAC Breda begint om 14.30 uur en onze leidsman is de heer Kamphuis. Komt op tijd, de infrastructuur aan de kassa’s zorgt bij enige drukte, standaard voor lange rijen.

De bal is rond, voorspelling van ondergetekende: 1-1 en om onze trainer een beetje te helpen onderstaande een andere wijze van coachen. Passie en inzet, we verwachten niets minder. S6 mannen!

Namens Fortuna SC, Linford