Beker: Fortuna Sittard – Achilles’29 = 1-3

Exit

In de 2 de ronde van de KNVB beker trof Fortuna Sittard in eigen stadion Achilles’29. Een leuke doordeweekse wedstrijd om de frustratie van afgelopen weken lekker weg te spelen. Dik 500 getrouwen op de tribunes en om 20.00 uur het fluitje van scheidsrechter Higler ten teken van aanvang.

Trainer Peter van Vossen koos voor onderstaande basiself:

Kaya

Mares – De Regt – Janssen – Schroyen

Moro – Mert – Loen – Briels

Hutten – Lekesiz

Reserves: Daniels, Kessels, Ospitalieri, Roumen, Saddiki (85), Vets (109) en Vankan

Met de beste intenties trokken de groen-gelen uit Sittard-Geleen ten strijde. Het was echter Achilles’29 welke de openingsgoal wist te produceren. Een vrije trap werd via Penterman in de 8 ste minuut tot doelpunt gepromoveerd en de vroege achterstand een feit. In de 1 ste helft wisten ondermeer Lars Hutten en Joeri Schroyen gevaarlijk voor het doel te verschijnen van Achilles goalie Ter Wielen. Het duurde echter tot de 40 ste minuut dat Fortuna Sittard de stand gelijk wist te brengen. De 1-1 van de voet van Lars Hutten en niet veel later de warmte van de thee; rust.

De 2 de helft bracht veel spanning en kansen voor beide teams. Bijzonder fraai om te zien dat twee teams welke geen kans maken om de beker daadwerkelijk te winnen, met passie en inzet deze wedstrijd vroegtijdig wilden beslechten. De droom van enkele underdog dan ook om in het bekertoernooi uit te komen tegen Ajax, Feyenoord, PSV en in het geval Fortuna Sittard, ook Roda JC.

Na 85 minuten de eerste wissel van Fortuna Sittard: Dries Saddiki erin, Soufian Moro eruit. Niet veel later het laatste fluitsignaal binnen de reguliere speeltijd: verlengen!

Wie de langste adem kende? Na 95 minuten was het Achilles’29 welke de wedstrijd wederom vroegtijdig opengooide. Het doelpunt van wederom Penderman een mokerslag in het gezicht van Fortuna Sittard: 1-2. Kansen kreeg Fortuna Sittard nog wel, Muhammed Mert bijvoorbeeld, maar het leer weigerde het netje te laten trillen.

De 1-3 in de 108 ste minuut voor de statistieken, doelpuntenmaker Achilles’29 speler Boogers. Opvallend genoeg wel reden voor onze oefenmeester een extra verdediger te brengen; Vets erin, Mert eruit.

Fortuna Sittard vroegtijdig uitgeschakeld in het bekertoernooi, een keiharde conclusie welke de discussie rondom het functioneren (en het nog langer aanblijven) van trainer Peter van Vossen nog verder zal laten aanzwengelen.

Komende zondag speelt Fortuna Sittard wederom een thuiswedstrijd. Dan in competitie verband en onze tegenstander heet NAC Breda. Een leuke, maar vooral ook een goede tegenstander en dus een mooie graadmeter voor de equipe van Peter van Vossen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.