Preview: Fortuna Sittard – Vitesse

“Op zaoterdigaovend dan gaon eindelijk de lampen weer aan”. De winterstop is ten einde! We mogen weer naar het stadion om onze geelgroene helden te bewonderen. De eerste wedstrijd van 2020 is tegen een club waar het de afgelopen tijd allesbehalve rustig is geweest. Lees hier onze preview van Fortuna Sittard – Vitesse.

De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 18 januari om 18:30 in het Fortuna Sittard Stadion. De scheidsrechter is Van der Eijk.

Vitesse
Intern is er nogal wat gaande bij Vitesse. De resultaten werden minder, Leonid Slutsky stapte op, Edward Sturing bedankt voor een tijdelijke functie als hoofdtrainer en daarom stelde Vitesse Joseph Oosting (zonder papieren) aan als hoofdtrainer van Vitesse 1. Door de vreemde wijze waarop dit allemaal gelopen is, stapt ook technisch directeur Allach op. 

Vitesse heeft begin deze maand een trainingskamp afgelegd in Portugal. De Arnhemmers zullen op een overwinning gebrand zijn, aangezien zowel een stap naar boven als naar beneden op. De ranglijst erg dichtbij is. Vitesse staat op plek 6 met 30 punten.

Transfers
Bij zowel Vitesse als Fortuna was is er tot nu toe weinig gebeurd op de transfermarkt. Fortuna Sittard zag Mica Pinto vertrekken naar Sparta Rotterdam. Het is niet bekend of er nog meer spelers gaan komen of vertrekken. Kijk hier voor het actuele overzicht.

Fortuna Sittard
Fortuna ging optimistisch de winterstop in. In Tilburg werd knap de nul gehouden en daarmee ook een welverdiend punt mee naar huis genomen. Met de comeback van Wessel Dammers lijkt de weg naar rechtstreekse handhaving steeds korter te worden. 

Fortuna weet ook dat er iets te halen valt. De Sittardenaren hebben al vaak bewezen dat de punten tegen (sub)topclubs thuis blijven. Bij Vitesse zal de goal van Finn Stokkers (2-1, seizoen 2018-2019) nog wel vers in het geheugen zitten: Stokkers boorde de Arnhemmers zo 3 punten door de neus. Heeft keeper Pasveer dit jaar extra instructies gekregen? 😉

Geef een reactie