Preview: Jong FC Twente – Fortuna Sittard

Jong FC Twente verloor dit seizoen in eigen Grolsch Veste  alleen van FC Emmen…tot op heden dan.

Na Jong PSV (away, 0-0) en Jong Ajax (away, 0-3), Achilles’29 (home,2-1) treft Fortuna Sittard in Jong Twente de 4 de nieuwkomer dit seizoen in de Jupiler League. De Tukkers kennen een wisselvallig seizoen. Net zoals de collega’s in Eindhoven en Amsterdam beschikt trainer Jan Zoutman over een brede selectie. Het is dan ook nog maar de vraag welke formatie zal aantreden tegen Fortuna Sittard, de BVO welke onder leiding van trainer Wil Boessen bezig is aan een goede serie. Het spelniveau is vaak niet fraai, echter uiterst effectief. Na 16 gespeelde wedstrijden (23 punten) staat Fortuna Sittard op een keurige 9 de plek en tikt op de deur van de play-offs. Jong FCTwente staat op plek 15 met 17 punten.

Trainer Wil Boessen hoeft niet lang na te denken over zijn basiself. Timothy Dreesen, Niels Vets, Patrick N’Koyi en Fatih Turan ontbreken vanwege blessures en onze oefenmeester ziet Jordie Briels en Sjoerd Linssen weer aansluiten bij de selectie.

Basisopstelling:

Kaya

Hendrickx – De Boer – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – Vankan – Zennaro

Amoah – Nepomuceno

De wedstrijd in de Grolsch Veste begint zondagmiddag om 14.30 uur. Radio Fortuna SC verzorgt voor u een live internetverslag welke begint om 14.00 uur.

Opvallend: bij Jong FC Twente speelt oud-Fortunees Jurjan Mannes. De blonde middenvelder zit deze week niet bij de wedstrijdselectie en speelt dus niet. Vorige week won Jong FC Twente in eigen huis met 3-0 van Telstar. De Tukkers verloren dit seizoen alleen van FC Emmen (1-2). Van onderschatting aan Sittardse zijde zal dan ook geen sprake zijn.  It’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen