Preview: Op jacht naar winst tegen Almere

De tweede thuiswedstrijd van Fortuna Sittard staat voor de deur. Het “heerlijk avondje Zitterd” breekt weer aan. Tegenstander en gast van de avond is Almere City, ons bekend van de club waar Rene ter Borgh (sponsor Fortuna Sittard) vandaan komt. Almere City mag gerust, net zoals Telstar eerder, in het rijtje van angstgegners van Fortuna Sittard gezet worden. We verloren er de laatste jaren namelijk veel te vaak van.

Op papier, met alle respect overigens, is Almere natuurlijk een ploeg die je thuis moet opjagen, opvreten, vermorzelen en de drie punten van moet pakken. Het liefste nog voor de thee zodat je na de rust met Jong-Fortuna de wedstrijd kunt uitballen 🙂 De praktijk leert echter dat Almere soms verrassend uit de hoek kan komen en niet alleen aardige wedstrijden op de mat weet te leggen, maar dat ook soms een hele periode vol kan houden. Iets dat Fortuna Sittard deze eeuw nog niet op haar palmares kan bijschrijven.

Jack de Gier” We gaan Fortuna Sittard onder druk zetten”
In hoeverre de term “angst gegner” op het huidige Almere City geplakt dient te worden valt natuurlijk nog te bezien. De start tegen Volendam was dan met een gelijkspel zeker hoopvol te noemen voor onze vrienden uit de polder, maar dat kan niet gezegd worden van de drama pot tegen Jong Ajax, die tot een vernederende 1-4 nederlaag leidde.

Het verlies van Almere City in eigen huis tegen Jong Ajax kwam hard aan bij trainer en spelers. Vooral omdat niet echt duidelijk werd wat nou de reden was van het tegenvallende spel van de Almeerders. ,,Ik herkende mijn spelers niet echt. Dit leek wel zomeravondvoetbal en het was erg apathisch in mijn beleving. We kregen wel kansen, maar verdedigend was het gewoon niet goed” aldus Trainer Jack de Gier van Almere City .”we zullen de tegenstander van vrijdag, Fortuna Sittard, eerder onder druk moeten gaan zetten. City heeft daar de afgelopen week veel op getraind. ”

Fortuna Sittard wil goede lijn doortrekken.
Ondanks de teleurstellende slotseconden in Velsen is de sfeer in de spelersgroep uitstekend. De ploeg onder leiding van Ben van Dael kan dan ook terug zien op een goede laatste wedstrijd waarbij er nauwelijks kansen werden weggegeven en de ploeg eigenlijk alleen het ontbreken van een killersmentaliteit verweten kan worden.

Die killers mentaliteit kan in het duel tegen Almere wel eens van de nieuwe aanwinst Djibril Dianessy  komen. Koud in het veld deed hij in het verre Velsen namelijk wat zijn collegae spitsen tot nu toe nog niet is gelukt: scoren vanuit een lopende aanval.

Met zijn daarop volgende dubbele flikflak en een perfect uitgevoerde salto liet deze atletische killer zien wat hij in huis heeft. Desondanks is een basisplaats nog niet gegarandeerd, maar stieken hoopt Sittard op het debuut en geboorte van een nieuwe held!

Hoe de opstelling van Fortuna Sittard er uit gaat zien is voor ons niet te voorspellen. Zeker is in ieder geval dat de nieuwe aanwinst voor de linkerflank Stefan Askovski nog niet speelgerechtigd is. Fortuna Sittard wacht al ruim anderhalve week tevergeefs op de vrijgave van de Macedonisch international door zijn vorige club Kayseri Erciyesspor.

Speelgerechtigd is Jordi Briels na zijn rode kaart tegen Achilles weer wel en dat betekent dat trainer Ben van Dael de luxe heeft om te kiezen tussen “speler van de week “Wiafi, de in vorm verkerende Jordi Briels, de enige echte hangende rechtsbuiten van Hout, de snel scorende spits Dianessay of de 18-jarige talentvolle poolse middenvelder Purzycki.

Wie het weet mag het zeggen!

Zonder enige claim op de waarheid hebben wij voor jullie de volgende basiself geformeerd en ja, we konden het niet laten om Dianessy een basisplaats te geven 🙂

Fan beleving is wat telt!
Uiteraard hopen we dat we tegen Almere weer een gezellig avondje Fortuna Sittard mogen beleven. De wedstrijd zal bekeken worden onder toeziend oog van onze nieuwe eigenaar GĂĽn, welke speciaal voor deze wedstrijd “op en neer vliegt”. GĂĽn komt daarna in de loop van volgende week terug naar Sittard om de wedstrijd tegen FC Dordrecht en de Fortuna Familiedag te bezoeken! Top!

Voor de fans die hun seizoenkaart wel hebben besteld, maar deze nog niet hebben ontvangen? Geen nood. Vrijdag voor de wedstrijd tegen Almere City (tussen 19.00 en 19.45 uur) kan je in de ontvangsthal van het stadion jouw seizoenkaart afhalen. Ook de sponsoren kunnen in de hal hun kaarten voor het duel oppikken. Sponsors kunnen ook vrijdag parkeren onder het stadion. Alle sponsornamen zijn bij de parkeerwachters aan de ingang van de parkeergarage bekend.

Voor de die-hard fans en alle andere voetballiefhebbers heeft de Fortuna SC na het succes van de pre-party tegen Achilles het zelfde fan concept in de aanbieding. Vanaf 17.30 uur zal het “Fan Plein” (hoofdgebouw) weer open zijn en kunnen jullie genieten van muziek, drank en “de enige echte Zitterdse BBQ Woosj”. Iedereen is uiteraard van harte welkom.

Ook na afloop is het knusse Home en fanplein weer open voor alle fans. Bij goed weer zullen we ook services buiten aanbieden en uiteraard zien we al uit naar een vergelijkbare zomerse nacht als tegen Achilles, toen we tot laat in de avond de overwinning met de gezamenlijke selectie op het Fan plein hebben gevierd.

Fortuna SC