Topsportstad Sittard verbiedt Top spektakel!

Fortuna Sittard mag op 3 september geen oefenwedstrijd spelen tegen Galatasary, de Turkse club van trainer Jan Olde Riekerink en Wesley Sneijder. De gemeente Sittard-Geleen geeft geen toestemming voor het duel, zo meldt Fortuna Sittard vandaag (donderdag.)

De inwoners van de westelijke mijnstreek zijn het laatste decennium al niet “echt verwend” met top sport in hun stad en de Fortuna Sittard fans ervaren de gemeente Sittard-Geleen al jaren eerder als last dan een lust. Diezelfde inwoners hebben zich er al bij neergelegd dat de Gemeente niets zal doen om een top-sport klimaat en entertainment in hun stadsgrenzen te ontwikkelen, maar dat deze nu top entertainment tegen werkt is weer een zwarte bladzijde in de toch al uiterst moeizame relatie met de gemeente Sittard-Geleen.

Isitan Gün, de Turkse eigenaar van Fortuna Sittard, betreurt het besluit. “Voor ons fans en sponsoren was het een mooie gelegenheid geweest om Galatasaray in Sittard te ontvangen.” “We gaan door met onze inspanningen die er voor gaan zorgen dat Fortuna Sittard de prominente plaats in het Nederlandse en internationale voetbal krijgt die het verdient.”

Wijze woorden van een succesvolle sport.-en zakenman die gelukkig wel ambities heeft met onze stad en club.