PREVIEW : PSV EINDHOVEN – FORTUNA SITTARD

Vandaag, zaterdag 7 december, speelt Fortuna om 19.45 uur een uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV. Brengt deze wedstrijd een einde aan de slechte uitreeks van Fortuna en daarmee wellicht ook aan het trainersschap van PSV trainer (en natuurlijk oud Fortunees) Mark van Bommel, of wordt dit de ommekeer voor PSV en verliest Fortuna wederom een wedstrijd op vreemde bodem?

Afgelopen seizoen wist Fortuna in eigen huis het PSV erg lastig te maken en eindigde de wedstrijd in een nipte 1-2 overwinning voor de Eindhovenaren. De uitwedstrijd werd eenvoudig gewonnen door PSV met een 5-0 eindstand. Dit grote verschil is ook vandaag de dag nog tekenend voor Fortuna. Waar de ploeg in eigen huis lastig te verslaan is dateert de laatste uitoverwinning alweer van 16 december 2018, bijna een jaar geleden alweer.

PSV
Tegenstander PSV is bezig aan een zeer matig seizoen; ze staan momenteel op de 3e plek met 28 punten. Dit zijn 7 punten minder dan nr. 2 AZ en maar liefst 13 punten minder dan nr.1 Ajax. Waar de ambities voor de landstitel inmiddels in de koelkast zijn geparkeerd moet de ploeg flink aan de bak om ook plek 2 niet uit het zicht te verliezen. Europees gezien eindigde het seizoen vroegtijdig na een 4-0 nederlaag in Lissabon waardoor de focus volledig terug kan naar de competitie en wellicht in mindere mate de beker. Zover bekend zijn er geen bijzonderheden uit de ziekenboeg/ schorsingen dus de verwachting is dat PSV in zijn sterkste opstelling zal aantreden. Afgelopen weekend werd er gelijk gespeeld in en tegen Emmen, winst tegen Fortuna is dus een must. Alles minder dan winst zou wel eens kunnen betekenen dat er vroegtijdig afscheid wordt genomen van Mark van Bommel. Zal uitgerekend zijn oude liefde Fortuna de nekslag worden?

Fortuna Sittard
Fortuna is eveneens bezig aan een wisselvallig seizoen. Waar thuis de laatste 5 wedstrijden (beker inclusief) de volle winst werd gepakt wist het uit dit seizoen pas 1 schamel puntje te verzamelen. Ook voor ons cluppie is het dus van belang  het hoogsthaalbare uit deze wedstrijd te halen en te proberen een einde te maken aan de negatieve uitreeks. Theoretisch gezien zou PSV dit duel relatief eenvoudig moeten winnen echter als er een moment is om te profiteren en te stunten zou dit het perfecte moment zijn, gezien de vormcrisis van PSV.  Zover bekend is alleen Cian Harries niet beschikbaar vanwege een blessure. Daarnaast kan er geen beroep worden gedaan op langdurig geblesseerden Djibril Diannessy, Mica Pinto en Leandro Fernandes. Positief is wel dat de twee laatst genoemde heren weer volop meetrainen en naar verwachting na de winterstop weer inzetbaar zijn. Nog een ander positief puntje is dat Wessel Dammers na een blessure die hem maanden aan de kant hield morgenavond voor het eerst weer plaats kan nemen op de bank. 90 minuten zijn teveel maar een invalbeurt is mogelijk.

Er reizen 422 supporters af naar Eindhoven voor hopelijk een mooie stunt!

Geef een reactie