Preview Seizoen 2019-2020 (poll)

Het nieuwe voetbalseizoen 2019/ 2020 staat voor de deur, in minder dan 14 dagen gaat het balletje in de Eredivisie weer rollen, de Keuken Kampioen Divisie zal een week later van start gaan.

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?
Sowieso 3 nieuwe tegenstanders aangezien FC Twente, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk de plaats zullen innemen van de degradanten Nac Breda, de Graafschap en Excelsior. Daarnaast gaat er eveneens een en ander wijzigen in het promotie-/ degradatiesysteem; voor het eerst zullen aan het eind van het seizoen niet één maar twee ploegen rechtstreeks degraderen naar de eerste divisie en gaat slechts één ploeg dmv play offs om lijfsbehoud spelen.

Fortuna heeft afscheid genomen van maar liefst 15 spelers en op dit moment zijn hier 8 nieuwe spelers voor terug gekomen. Gezien het feit dat dit veelal jonge talenten zijn zal hier naar verwachting slechts een enkeling van kunnen rekenen op een directe basisplaats. Er zullen dus zeker nog een aantal versterkingen toegevoegd moeten worden aan de selectie.

Ten opzichte van afgelopen seizoen zal er een volledig nieuwe voorhoede staan daar respectievelijk Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou terug zijn gekeerd naar hun werkgever en Lisandro Semedo inmiddels op huurbasis is verkast naar OFI Kreta.
Op het middenveld zien we enkel oud bekenden Mark Diemers (er vanuitgaande dat deze blijft) terug net als Jorrit Smeets, dit zal worden aangevuld met nieuwe aanwinsten.

In de achterhoede kennen wij uiteraard Mica Pinto op linksback, centraal kan er gekozen worden uit Gregoire Amiot, Patrick Raitanen en Branislav Ninaj, daarnaast zal naar verwachting Wessel Dammers in de komende maanden eveneens terugkeren van zijn blessure,  de rechtsback positie zal hoogstwaarschijnlijk worden ingevuld door huurling Felix Passlack.
Op doel vooralsnog Alexei Koselev.

Waar afgelopen seizoen een 4-4-2 opstelling niet succesvol was zal dit seizoen gezien het beschikbare spelersmateriaal hoogstwaarschijnlijk voor deze speelwijze gekozen worden. Verwachting is dat Fortuna voornamelijk zal gaan strijden om lijfsbehoud met als doel om directe concurrenten FC Emmen, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk voor te blijven. Men stelt dat het tweede seizoen Eredivisie zwaarder is dan het eerste seizoen. Waar Fortuna bij terugkeer op het hoogste niveau een zeer goede eerste seizoenshelft kende was het na de winterstop beduidend minder. Nu er nog meer op het spel staat met de nieuwe regels omtrent promotie en degradatie zal er dan ook hard gewerkt moeten worden om de positieve eerste seizoenshelft van afgelopen seizoen door te trekken.

Wat zijn jullie verwachtingen komend seizoen; gaat Fortuna het zoals afgelopen seizoen redden zonder play offs of loopt het tweede seizoen minder goed af?

[poll id=”5″]

 

Geef een reactie