preview: Sparta tegen Fortuna Sittard!

Fortuna op zoek naar dat beetje geluk

Fortuna Sittard speelt na de winterstop zeer behoorlijk. De meningen zijn hierin verdeeld overigens maar de keiharde feiten wijzen uit dat trainer Wil Boessen zijn manschappen in 2014 in het gareel heeft: 19 punten uit 11 wedstrijden en dus een moyenne van 1.73 per wedstrijd. Een mooi gemiddelde afstekend tegen de 22 eerder gespeelde wedstrijden in 2013 waar ‘slechts’ 26 punten werden verzameld (moyenne van 1.18 per wedstrijd).

Om de nacompetitie daadwerkelijk te halen is ‘zeer behoorlijk’ echter niet voldoende. Onze club moet in de spannende eindfase van de Jupiler League boven haarzelf uitstijgen. De prijzen worden verdeeld en elk punt telt. In Rotterdam zal er dan ook een resultaat moeten worden behaald. Drie punten om de aansluiting met de eerst 9 te forceren.

Een bijzonder lastige opgave voor onze jongens want Sparta uit staat nu niet altijd garant voor succes, getuige ook de laatste 3 ontmoetingen in Spangen.

·         2012-2013: Sparta – Fortuna = 0-0

·         2011-2012: Sparta – Fortuna = 1-0

·         2010-2011: Sparta – Fortuna = 3-3

De laatste uitoverwinning dateert alweer van 8 april 2001, toen werd het 0-2. Kunnen we 13 jaar na dato dit kunststukje herhalen? Het kan, het moet. Thuisploeg Sparta verkeerd in slechte doen en het rommelt in en buiten het veld. Vorige week werd er met 4-0 verloren in en tegen subtopper Eindhoven. De kampioensdroom heeft in Spangen plaats gemaakt voor plek 15.

Verdediger Roel Janssen (Fortuna, 7 de gele kaart)) zal komende zaterdag niet van de partij zijn als scheidsrechter Martens om 18.45 uur voor aanvang van de wedstrijd zal fluiten. Ook Yonathan Hendrickx (Fortuna) is geschorst.  Onze rechtsback ontving deze week een vette rode prent tijdens de wedstrijd Jong Vitesse – Jong Fortuna en is voor de rest van het seizoen (incl. play-offs) geschorst.

Onderstaande een mogelijke basisopstelling met het gegeven dat Niels Vets nog geblesseerd is.

Kaya

Turan – Dreesen – Linssen – Kis

Vlug – Voorn – De Boer – Khalouta – Briels

N’Koyi

Trainer Wil Boessen heeft meerdere opties; Zennaro, Nepomuceno, Gulpen of bijv. Amoah zijn  erkende Fortunezen die (hopelijk) allen op geheel eigen wijze nog wat zaken willen bewijzen.  Veel zal afhangen van de laatste training komende vrijdag.

Wat het gaat worden? Fortuna Sittard grossiert dit seizoen in slechte wedstrijden als er iets te winnen valt. Onze jongens kunnen echter echt wel ballen en hebben misschien gewoon een beetje geluk nodig. 120 Limburgse supporters geloven in ieder geval in een stunt en ondersteunen ‘The yellow-green army’ in den vreemde.

Its’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen