Preview Vitesse- Fortuna Sittard

Zondag 29 november om 12.15 staat alweer de 10e speelronde van de Eredivisie op het programma. Deze keer een uitwedstrijd tegen Vitesse. Gaat Fortuna eindelijk een keer punten binnenhalen in een uitwedstrijd of eindigt het duel weer met lege handen?

Vitesse
Tegenstander deze speelronde is de ploeg uit Arnhem die het verrassend goed doet tot nu toe en daarmee zelfs een 2e plek op de ranglijst inneemt. Tot nu toe won Vitesse alle thuiswedstrijden dit seizoen echter trainer Thomas Letsch wil voorkomen dat zijn ploeg te arrogant wordt en wedstrijden te gemakkelijk in gaat. Hij geeft over de wedstrijd van zondag aan dat hier niet te gemakkelijk over mag worden gedacht omdat Fortuna weliswaar laatste staat maar veel van de wedstrijden dicht bij elkaar lagen en er ook zomaar een deel gewonnen had kunnen worden. Nuchtere uitspraken van een trainer die na winst morgen mag spreken van de beste seizoenstart ooit voor de Arnhemmers.
Afgelopen seizoen eindigde het duel tussen Vitesse en Fortuna in een 4-2 overwinning voor Vitesse. Trainer Thomas Letsch beschikt over een nagenoeg fitte selectie, enkel Touré is nog afwezig vanwege een blessure en Bazoer ontbreekt wegens een schorsing.

Fortuna
Dan Fortuna; afgelopen weekend begon Fortuna sterk aan het duel tegen Feyenoord, na een halve minuut lag de 1-0 al in het doel en niet veel later ontving Feyenoord een rode kaart waardoor een relatief eenvoudige en broodnodige overwinning in het verschiet leek te liggen. Niets was echter minder waar, Fortuna toonde te weinig wilskracht en gaf Feyenoord de kans om het over te nemen waardoor nog voor rust de gelijkmaker werd gemaakt. Na een zeer twijfelachtige penalty en later nog een terechte penalty eindigde de wedstrijd in de zoveelste nederlaag. Het verschil in punten tot een veilige plek op de ranglijst bedraagt inmiddels 5 punten waardoor de druk langzaam steeds groter wordt. Of de ploeg genoeg zelfvertrouwen heeft om het verschil te maken in deze zware uitwedstrijd is dan ook de vraag. Zover bekend ontbreekt enkel El Ablak wegens ziekte aan de selectie. Lisandro Semedo die afgelopen week vervelend uitviel na een korte invalbeurt sloot de laatste dagen aan bij de training en zal naar verwachting plaatsnemen op de bank.

Verwachte opstelling: van Osch, Angha, Rienstra, Janssen, Cox, Tekie, Flemming, Smeets, Hansson, Polter en Seuntjens.

Wedstrijd staat onder leiding van arbiter Kamphuis en is live te zien op Fox Sports 2.

Geef een reactie