Ricksen maakt eerste grote namen bekend

Fernando Ricksen maakt eerste grote namen bekend.

Op zondag 25 mei organiseert Fortuna Sittard een erewedstrijd voor Fernando Ricksen. Team Fernando speelt dan tegen het huidige elftal van Fortuna Sittard. Met deze wedstrijd sluit Fernando zijn imposante carrière af bij de club waar hij ooit met betaald voetbal is begonnen. Naast Fortuna Sittard speelde hij voor AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Ook is hij meervoudig Nederlands international.

Fernando zal in aanloop naar de wedstrijd telkens een aantal namen bekendmaken die aanwezig zullen zijn op 25 mei. Voor deze wedstrijd heeft Fernando zelf een aantal bekende spelers uitgenodigd waarmee hij in zijn carrière heeft samen gespeeld. De Nederlands oud-internationals Ronald de Boer, Giovanni Van Bronckhorst, Michael Reiziger, Ronald Watereus en Kevin Hofland zijn de eerste bekende namen die meespelen. Samen zijn zij goed voor meer dan 300 interlands. Ook de robuuste ex-Glasgow Rangers verdediger Lorenzo Amoruso zal op 25 mei zijn opwachting maken. Willem van Hanegem zal deel uitmaken van de technische staf van team Fernando.

Door het nieuws van zijn ziekte ALS krijgt deze wedstrijd een extra emotionele lading. Zijn ziekte mag echter niet volledig de aandacht afleiden van wat Fernando voor de club heeft betekend. Fortuna Sittard wil toch ook vooral de voetballer en vechter Fernando Ricksen eren omdat hij voor de club en de fans veel betekend heeft. Deze ere wedstrijd voor Fernando stond dan ook niet voor niets al enige tijd voor zijn emotionele bekendmaking gepland.

De wedstrijd begint om 19.00 uur. Voor aanvang speelt Fernando’s jeugdelftal een voorwedstrijd. De kaarten van deze happening die al om 16.30 begint en pas rond 23.00 eindigt, zijn bewust laag gehouden. Hiermee wil Fortuna iedereen de kans bieden om bij dit eerbetoon aan één van Limburgs grootste voetballers aanwezig te zijn.

Kaarten voor deze happening zijn al vanaf 10 euro in de voorverkoop verkrijgbaar. Voor kinderen geldt een verlaagd tarief van 5 euro.

Meer informatie over de kaartverkoop is binnenkort te lezen op www.fortunasittard.nl en Fortunasc.nl

Bron: Fortuna Sittard persbericht