Periodekampioen in Maastricht?

Fortuna Sittard focust zich op eindrangschikking, eerste 8 plekken.

Wat is er mooier dan in het hol van de leeuw (periode)kampioen worden? De laatste dagen ontvangen we veel vragen over mogelijke deelname aan de play-offs. Kan Fortuna Sittard bijvoorbeeld nog periodekampioen worden en dus plaatsing voor deze lucratieve competitie op voorhand afdwingen? Het antwoord is nee.

Onderstaande de stand in de 4 de en laatste periode welke gaat over 9 wedstrijden.

1)      Willem II: 8-20 (+14)

2)      FC Den Bosch: 8-18 (+10)

3)      MVV Maastricht: 8-16 (+6)

4)      Fortuna Sittard: 8-15 (+5)

Mocht Fortuna Sittard winnen van MVV Maastricht en FC Den Bosch verliest komende vrijdag van FC Eindhoven kan Fortuna Sittard naar de 2 de plek stijgen deze 4 de periode. Willem II dan sowieso periodekampioen. Maar wat als de Tilburgers dan ook kampioen worden? Tsja, dan is de KNVB regelgeving helder:

3 . Indien de betaaldvoetbalorganisatie, die op basis van de eindrangschikking van de Jupiler League automatisch promoveert naar de Eredivisie, tevens een keer ingevolge artikel 1 of 2 als periodekampioen is aangemerkt, zal de best geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie in de eindrangschikking, die geen periodekampioen is geweest en die niet reeds op basis van artikel 2 als deelnemer is ingeschreven, haar plaats in de play-offwedstrijden om promotie/degradatie innemen.

Duidelijk verhaal. Fortuna Sittard moet zich richten op de eerste 8 in de eindrangschikking. Winnen in Maastricht dus nog steeds essentieel voor het behalen van de play-offs. Het wordt een kraker van jewelste waarbij inzet en de absolute wil om te winnen weleens van doorslaggevende aard zal zijn.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen