Scheids staat overwinning van Fortuna in de weg: 0-0

Fortuna Sittard en FC Groningen hebben een punt overgehouden aan hun laatste wedstrijd van 2018. De scheidsrechter deed er alles aan om  Fortuna Sittard van punten te onthouden. Een volledig onterechte rode kaart voor Smeets en een goal van Fortuna Sittard laten afkeuren waren hier slechts enkele voorbeelden van. ( https://www.foxsports.nl/video/3002355/arbiter-lindhout-neig-toch-eerder-naar-geel/)

Tot aan minuut 45 viel er niet veel te beleven in Sittard, maar op slag van rust eiste de waarnemer in Zeist de hoofdrol op. Jorrit Smeets maakte volgens de VAR een overtreding op de inglijdende Samir Memisevic en mocht inrukken. Iedereen zag duidelijk dat het net de Groninger was die met twee benen het duel inging, maar blijkbaar zag de scheids iets anders. Nog voor rust kreeg het tiental van Fortuna de kans om op voorsprong te komen, maar Wessel Dammers schoot over.

Fortuna kwam er  na rust soms gevaarlijk uit. Dammers nam in de 67ste minuut de goal van Groningen-doelman Padt onder vuur. Vanuit de draai zag hij zijn schot op de lat uiteenspatten. Daarna leek Andrija Novakovich Fortuna op voorsprong te zetten, maar dat feestje ging niet door vanwege vermeend  buitenspel. In het restant van de wedstrijd bleven grote kansen uit.In de slotfase vloeiden de krachten echter weg bij het tiental van Fortuna, dat genoegen nam met het puntje.

Fortuna sluit het eerste half jaar na zijn Eredivisie-rentree af met twintig punten en staat stevig in de middenmoot.

foto’s met dank aan Leike!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie