Sterk Fortuna veegt Zwolle van de mat: 3-0

In de beste wedstrijd van het seizoen veegde Fortuna Sittard haar tegenstander van de mat: 3-0. Stokkers, Lampou en met name Diemers waren een ware plaag voor Zwolle. Iedereen was niet alleen toe aan een driepunter, met name de wijze waarop geeft de fans moed. We staan 10e!

Fortuna Sittard heeft zich na een 3-0 overwinning op PEC Zwolle gemeld in de middenmoot van de eredivisie. Finn Stokkers en Mark Diemers (twee penalty’s) scoorden voor de Limburgers, die nu tiende staan. Op de zege viel niets af te dingen. De Zwollenaren hoopten de uitschakeling van De Graafschap in de beker (2-5) een vervolg te geven, maar gaven niet thuis.

Al na drie minuten lag de bal in het net achter doelman Mickey van der Hart. Stokkers schoot van afstand fraai raak. PEC kreeg pas op slag van rust zijn eerste kansen.  Aan de overzijde voorkwam Van der Hart met zijn linkervoet de 2-0 van Lisandro Semedo. PEC-trainer John van ’t Schip, die voor de pauze geel kreeg na aanmerkingen op de leiding, trachtte in de rust met een dubbele wissel (Sepp van den Berg en Vito van Crooij voor Darryl Lachman en Ouasim Bouy) het tij te keren.

Veel beter werd het spel van de Zwollenaren er echter niet op. Fortuna trof via Lars Hutten de paal en kwam halverwege de tweede helft vanaf de stip op 2-0. Diemers schoot raak, nadat Thomas Lam Stokkers had vastgehouden. Promovendus Fortuna kwam in het vervolg nauwelijks meer in de problemen, ook al werd een goal van Gianluca Scamacca nog wel afgekeurd. Vlak voor tijd werd het zelfs 3-0. Weer Diemers bleek trefzeker vanaf elf meter.