Charlotte Schings (45′ Jiska Theunissen) – Glynis Vromen – Loes Plantaz (70′ Marieke Vanwersch) – Sitha Caessens
Nadine Hanssen – Annika Pluijmen – Maisam Wehbe (75′ Gigi Verkennis)
Colette van Aalst – Mariëlle Janssen – Liv Aerts
Doelpunten:
5′ 1-0: Nadine Hanssen
15′ 2-0: Maisam Wehbe
36′ 3-0: Mariëlle Janssen
51′ 4-0: Mariëlle Janssen
Zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen de Groningse studentenclub The Knickerbockers op het programma. De uitwedstrijd werd moeizaam met 0-1 gewonnen. Met nog maar 2 wedstrijden te spelen begon de voorlaatste ronde in Topklasse met de volgende stand:
Saestum – Ter Leede
Fortuna begon goed aan de wedstrijd. Na slechts een kwartier spelen stonden The Knickerbockers, die vorige week definitief degradeerde, al op een 2-0 achterstand. Na 5 minuten maakte Nadine Hanssen haar eerste goal namens Fortuna door de keepster eenvoudig te omspelen. 10 minuten later was het Maisam Wehbe die bij de 2e paal een corner van Colette van Aalst in kon tikken. De wedstrijd in Munstergeleen was dan ook al zo goed als gelopen na slechts een kwartier spelen.
Een krappe 10 minuten voor de rust viel de definitieve beslissing. Mariëlle Janssen kon vrij doorlopen op de keepster en maakte de 3-0. Vanaf dit moment was vooral de wedstrijd in Amsterdam tussen Buitenveldert en Reiger Boys interessanter dan de wedstrijd van Fortuna.
Tussenstanden:
Fortuna Sittard – The Knickerbockers 3-0
Buitenveldert – Reiger Boys 0-0
Saestum – Ter Leede 0-0
Ook na rust konden The Knickerbockers Fortuna niet in de problemen brengen. Mariëlle Janssen schoot voor de statistiek nog de 4-0 tegen de touwen in een voor de rest matige tweede helft. Ook al was het voetbal matig deze helft, er ontpopte zich wel een matchwinner! De matchwinner was niet aan Sittardse kant en zelfs niet in Munstergeleen! In Amsterdam schoot Rona Mosterd in de 84e minuut Reiger Boys naar een 0-1 voorsprong tegen Buitenveldert. In de 87e minuut bracht Lieselotte Wels Buitenveldert nog op gelijke hoogte met Reiger Boys. De wedstrijd in Munstergeleen was ondertussen al afgelopen, maar in Amsterdam was men nog bezig met de blessuretijd. Na een paar zenuwslopende minuten kwam eindelijk het verlossende telefoontje; ook Buitenveldert – Reiger Boys was afgelopen!
3 Ter Leede 21 41

Over 2 weken hebben onze dames het kampioenschap dus in eigen hand! Uit moet er bij ATC ’65 gewonnen worden. Buitenveldert speelt uit tegen het erg stugge DTS Ede.

Nadine Hanssen tikt haar eerste goal in dienst van Fortuna erin.

Marielle Janssen deed ook bij dames 1 wat ze regelmatig bij dames 2 doet: slidings en scoren.

Routinier van de selectie Annika Pluimen was het niet gegund om te scoren

Charlotte Schings viel helaas uit na 1 helft

Liv Aerts was het ook niet gegund om te scoren, ondanks een aantal prima kansen. Ze staat wel bovenaan het topscoordersklassement

Knickerbockers bleef hun best doen. Respect ! Als je al gedegradeerd bent, helemaal uit Groningen afreizen naar Sittard

De wedstrijd is gelopen, het uitspelen en ondertussen wachten op de andere uitslagen begint

En het wachten duurt lang, de tussenstanden zijn uitermate gunstig

En nog meer afwachten in spanning

Spanning, zou Buitenveldert falen in het vasthouden van de eerste plek ?

Livewedstrijdverslag van de laatste minuten van Buitenveldert, een voorzichtige glimlach is te bespeuren