Trainer Wil Boessen eist vechtlust

Bij winst passeert Fortuna Sittard Helmond Sport op ranglijst

Helmond Sport tegen Fortuna Sittard is meer dan een duel in de middenmoot van de Jupiler League. Komende vrijdag zijn de belangen in het Brabantse Helmond bovenmodaal. Fortuna Sittard moet winnen om uitzicht te behouden op een plek in de play-offs. Het strijdplan van trainer Wil Boessen en dus Fortuna Sittard is simpel: duels winnen!

Onderstaande het verschil tussen beide BVO’s op de ranglijst

·         Plek 8: Helmond Sport, 30-43 (-3)

·         Plek 13: Fortuna Sittard, 30-41 (+9)

Conclusie is simpel, Helmond Sport staat op de plek welke recht geeft op deelname aan de play-offs, alleen winst telt dan ook voor onze club. Een unieke mogelijkheid om een directe concurrent te passeren en morgen in Brabant wacht dan ook een kraker van jewelste.

Trainer Wil Boessen heeft in Helmond wederom de beschikking over aanvoerder Ramon Voorn. Yoann de Boer en Davy Hodselmans zijn daarentegen geschorst. Niels Vets behoort tot een select groepje geblesseerden waar ook Timothy Dreesen en Franco Zennaro tot behoren/behoorden. (?)

Mogelijke opstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Hendrickx – Linssen – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – Briels – Khalouta

N’Koyi – Nepomuceno

Saillant detail: Fortuna Sittard trainer Wil Boessen zou in de belangstelling staan van Helmond Sport om na het seizoen 2013-2014 Helmond Sport trainer Mario Verlijsdonk op te volgen.

Onze tegenstander. Helmond Sport herbergt met de explosieve Serhat Koc één van de gevaarlijkste spitsen van de Jupiler League. De voormalig speler van FC Eindhoven scoorde dit seizoen reeds 9 maal. Evenveel als de topscoorders aan Sittardse zijde: Patrick N’Koyi en Aziz Khalouta. Topschutter aan Helmondse zijde is echter niet Serhat Koc, maar de 26jarige Davy Brouwers (13 doelpunten).

Met Charles Kazlauskas kent de thuisploeg één ex-Fortunees binnen haar geledingen. De Amerikaan blijft een beest en zal ook morgen alles geven met maar één doel: winnen. Coach Mario Verlijsdonk heeft tegen Fortuna Sittard weer de beschikking over de ervaren Juanito Sequeira. Achter het mee kunnen spelen van Andreas Luckermans  en Jeffrey van Nuland staan kleine vraagtekens.

Mario Verlijsdonk: “Het draait morgen om momenten in de wedstrijd en de vorm van de dag”.

Mogelijke opstelling van de Brabanders:

Van der Steen

Teijsse – Van Nuland – Kazlauskas – de Regt

Sequeira – Brouwers – Lammers – Siers

Elbers – Koc

Kortom: een spannend potje voetbal waarvan Radio Fortuna SC een live internet radio verslag zal verzorgen. Onze uitzending begint om 19.30 uur.

Scheidsrechter Honig is vrijdagavond leidsman en eerder dit seizoen triomfeerde Fortuna Sittard in eigen huis met 5-2 van de Brabantse formatie door doelpunten van Patrick N’Koyi (2), Gevaro Nepomuceno en Aziz Khalouta. Een eigen goal van Mark Koot completeerde het handjevol Limburgse doelpunten.

Historie Helmond Sport – Fortuna Sittard:

·         Seizoen 2012-2013: Helmond Sport – Fortuna Sittard = 1-1

·         Seizoen 2011-2012: Helmond Sport – Fortuna Sittard = 2-2

·         Seizoen 2010-2011: Helmond Sport – Fortuna Sittard = 5-2

·         Seizoen 2009-2010: Helmond Sport – Fortuna Sittard = 0-0

·         Seizoen 2008-2009: Helmond Sport – Fortuna Sittard = 2-2

·         Seizoen 2007-2008: Helmond Sport – Fortuna Sittard = 1-1

Veel gelijkspelen, onderstaande gokt deze editie echter op een bevlieging van Patrick N’Koyi. De speler steekt in hele goede doen en zou zomaar in Helmond het verschil kunnen maken tussen twee teams die niet veel onder zullen doen voor elkaar: 0-1. It’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen