Helmond Sport – Fortuna Sittard = 1-1

Fortuna Sittard en Helmond Sport in evenwicht

Op het eind van een seizoen worden de prijzen verdeeld. Mooi voetbal telt dan niet meer, evenals pech, een slecht fluitende scheids, een aflopend veld, een buitenspel of afgekeurd doelpunt. Nee, niets telt meer behalve het resultaat. In de wedstrijd Helmond Sport – Fortuna Sittard zeer zeker. Op vrijdag 14 maart 2014 stonden namelijk twee ploegen tegenover elkaar die beide strijden voor een ticket in de play-offs. Met nog slechts 8 wedstrijden (24 punten) te spelen zou winst of verlies niet bepalend zijn voor de eindstand maar de winnaar zou wel een zeer belangrijke stap maken op de ranglijst. Een 6 puntenduel en een kraker van jewelste dus.

Scheidsrechter Honig floot om 20.00 uur het beginsignaal van de wedstrijd en zag weinig tot geen verrassingen in de basisselectie van beide BVO’s. In Sittard ontbraken Niels Vets en Yoann de Boer op het wedstrijdformulier en kreeg Sjoerd Linssen de voorkeur boven Timothy Dreesen die na blessureleed op de reservebank mocht starten.

Grote vraag aan Sittardse zijde was wie er naast de linksbenige Sjoerd Linssen in het hart van de verdediging zou starten. Ramon Voorn (rechtsbenig) of dan toch Roel Janssen (linksbenig). Het antwoord bleek deze avond Roel Janssen.

Opstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Hendrickx – Janssen  – Linssen – Kis

Vlug – Khalouta – Voorn – Zennaro

N’Koyi – Nepomuceno

Wisselspelers: Voss, Gulpen, Briels, Amoah, Dreesen, Turan, Bhar

In het uitvak plusminus 150 Fortuna Sittard supporters die gebruik maakten van de verplichte auto/buscombi deze avond. Ook zij zagen een leuke openingsfase waarin twee teams de aanval zochten. De eerste corner van de wedstrijd na ongeveer 10 minuten spelen voor Fortuna Sittard (Gevaro Nepomuceno), zonder resultaat. Het was echter thuisploeg Helmond Sport die voetballend de eerste mogelijkheden wist te creëren. Doelman Ferhat Kaya bleek echter meerdere malen (wederom) een sta in de weg en na een half uur spelen nog steeds de 0-0 op het scorebord.

Na een grove charge van oud-Fortunees Charles Kazlauskas op verdediger Roel Janssen kwam Fortuna Sittard beter in de wedstrijd: Jeffrey Vlug (kopbal) en Aziz Khalouta (16 meter schot) creëerden zich mogelijkheden maar ook hier geen rendement.

Vlak voor rust creëerden beide ploegen zich uitstekende kansen om de wedstrijdscore te openen. Aan Fortuna Sittard zijde bleek doelman Ferhat Kaya echter waarom hij tot de beste keepers van de Jupiler League behoort met een geweldige voetredding op de lijn in de 41 ste minuut.  In de tegenstoot met de snelle Gevaro Nepomuceno een superkans voor Aziz Khalouta, zijn schot echter te wild en enkele meters naast het doel. Ruststand 0-0. Geen doelpunten, wel nog vlak voor de theepauze de gele prent voor Aziz Khalouta na een opzichtige handsbal van onze topschutter.

Na de theepauze geen wijzigingen in het veld. Fortuna Sittard begon scherp aan de 2 de helft. Binnen een minuut eindigde een schot van Aziz Khalouta richting doelmond echter in de achtertuinen van plaatselijke Helmonders. Het was echter wederom de thuisploeg welke deze helft als eerste aanspraak mocht maken op de openingstreffer. Een voorzet na 54 minuten spelen van topschutter Davy Brouwers werd echter niet ingegleden werd door Helmond speler Stanley Elbers. Een gelukje voor Fortuna Sittard.

De openingstreffer van de wedstrijd toch binnen het uur spelen. In de 58ste minuut was het namelijk Fortuna Sittard welke zichzelf een kans wist te creëren. Doelman Wouter Van der Steen zag de kanonskogel van Patrick N’Koyi amper passeren. Snoeihard het schot van onze spits die op het eind van het seizoen het Roemeense Petrolul zal versterken: 0-1!

Na 67 minuten de eerste wissel van de wedstrijd. Helmond Sport met een logische, een verdediger eruit (Mees Siers), een aanvaller erin (Mark Janssen). Direct de reactie van Fortuna Sittard trainer Wil Boessen. Franco Zennaro welke een behoorlijke wedstrijd speelde eruit, Jordie Briels erin.

De tactische eindfase van de wedstrijd zorgde voor veel spanning binnen en buiten het veld. Kevin Kis zijn vrije trap een half metertje naast het doel belanden. Langs het veld een boze Wil Boessen die in de clinch lag met 4 de official Peters na een opstootje in het veld met ondermeer Fortuna Sittard speler Gevaro Nepomuceno.

Met een kwartier te spelen een 2 de wissel aan Fortuna Sittard zijde. Aziz khalouta (met gele kaart op zak) eruit voor een andere aanvaller Patrick Amoah. Ook hier weer een reactie, deze keer aan Helmond zijde. Wederom een verdediger eruit (Kenny Teijsse), deze keer een extra middenvelder (Karim Bridji) erin.  Helmond Sport vol op de aanval en direct resultaat: 1-1. Doelpuntenmaker Ferry de Regt die in een persoonlijk duel met Ferhat Kaya een beuk uitdeelde en hiermee onze doelman wist uit te schakelen, en te passeren. Een overtreding?

Vlak voor het Helmond doelpunt een goede actie van Gevaro Nepomuceno die 3 man te kijk zette en een vlammend schot richting keeper Wouter Van der Steen wist te knallen. De 1-1 met nog 10 minuten op de klok dan ook bijzonder zuur.

Kwam er dit duel nog een winnaar? Nee, zelfs 4 minuten blessuretijd en speelminuten voor Timothy Dreesen leverde geen extra doelpunten op. Eindstand van deze subtopper: 1-1. Een uitslag waar iedereen mee kan leven want beide teams bleken deze vrijdagavond aan elkaar gewaagd.

Goed, niets telt alleen het resultaat. Fortuna Sittard speelt gelijk en mag dus niet tevreden zijn.

Volgende week wacht Fortuna Sittard een volgende mogelijkheid 3 punten toe te voegen aan haar totaal. Dan is in Sittard-Geleen Jong Ajax te gast. Deze wedstrijd is voor slechts 5 euro p.p. te bezoeken en naar verwachting zal het stadion dan ook goed gevuld zijn. De wedstrijd op vrijdag 21 maart 2014 begint uiteraard om 20.00 uur. Fortuna SC is er uiteraard ook weer bij. Wij zijn te volgen via onze website, onze facebook en twitterpagina en Radio Fortuna SC verzorgt een live internet radio verslag. Samen zijn we sterk en we hopen allemaal op een mooie wedstrijd met veel doelpunten en resultaat. Voor nu een prettig weekend.

Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .