Zitterd op sjtap: Helmond Sport (14-03-2014)

Stadion: De Braak
Toeschouwers: 1.998
Uitslag: 1-1

Derde gelijkspel tegen directe concurrent voor Play-Off plaatsen.

Het einde van het seizoen nader met rasse schreden, wil Fortuna mee strijden in de nacompetitie dan zullen ook de moeilijke wedstrijden punten moeten opleveren. Deze avond stond er weer zo’n moeilijk duel op het programma. Fortuna moest naar Helmond Sport om daar met een rechtstreekse concurrent het duel aan te gaan. 130 getrouwen maakten gebruik van combi regeling en reisden af naar Helmond alwaar onderstaande elftallen aan de wedstrijd begonnen.

Helmond Sport:
Wouter van der Steen – Mees Siers (66. Mark Janssen) – Ferry de Regt – Jeffrey van Nuland – Kenny Teijsse (80. Karim Bridji) – Gregory Lammers – Charles Kazlauskas – Juanito Sequeira – Davy Brouwers – Serhat Koc – Stanley Elbers (86. Marc Koot)

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Roel Janssen – Sjoerd Linssen (87. Timothy Dreesen) – Kevin Kis – Franco Zennaro (68. Jordie Briels) – Ramon Voorn – Jeffry Vlug – Gevaro Nepomuceno – Abdelaziz Khalouta (76. Patrick Amoah) – Patrick N’Koyi

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren een schaakspel waarin beide ploegen aan het aftasten waren. Helmond gooide deze schroom als eerste van zich af en ging op zoek naar de goal van Kaya. Kaya moest als eerste handelend optreden na een goede aanval van Helmond. Na een minuut of twintig meldt ook Fortuna zich met een gevaarlijk kopbal van Nepomuceno. Na deze kans was Helmond de bovenliggende partij en kreeg meerdere goede kansen. Kaya had moeite genoeg om zijn doel schoon te houden. Na deze mogelijkheden kwam er wat meer rust in het spel van Fortuna en kwamen er ook nog wat mogelijkheden voor de Sittardenaren. Een mooie poging van Khalouta gaat net naast en ook Vlug was dichtbij een treffer. Vlak voor tijd was aan de andere kant Helmond nog een keer gevaarlijk. De grootste kans van de eerste helft kwam echter op naam van Khalouta hij schoot de bal echter veel en veel te wild in waardoor deze mogelijk niet werd benut.

In de tweede helft was niets meer te zien van het schaakspel uit de eerste helft. Beide teams zochten de aanval en het spel golfde op en naar wat een leuk schouwspel opleverde. Toch was ook nu weer de eerste kans voor de gastheren.  Dit was het moment waarop Fortuna met meer mankracht naar voren trok. Dit resulteerde in de openingstreffer van N’Koyi na goed door koppen van Khalouta. Fortuna werd na de openingstreffer sterker en kreeg kansen op een tweede treffer. Helmond ging op de counter spelen, toch maakte Fortuna geen gebruik van de ruimtes die ontstonden. Hierdoor kon Helmond blijven op een punt of meer. Met nog iets minder dan tien minuten officiele speeltijd op de klok kwam Helmond Sport langszij. Ondanks een elleboog in het gezicht van Kaya werd de treffer goed gekeurd en was de stand gelijk. De laatste minuten van de wedstrijd kon aan beide kanten nog een goal vallen. In de laatste minuut van de blessure tijd was Helmond het dichtste bij de overwinning. Kaya pareerde dit schot echter net voldoende en zo moesten beide teams zich tevreden stellen met een punt.

Auteur: Niels van Renen