Trainer Wil Boessen over de voorbereiding

Fortuna Sittard zit midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2013-2014. Enkele oefenwedstrijden tegen amateurs werden vakkundig afgewerkt. Er werd gewonnen van SVM Munstergeleen, SV Leveroy en EVV Echt. Komende vrijdag speelt Fortuna Sittard een eerste oefenpot tegen een mede BVO: FC Volendam.

Hoewel de uitslag van een wedstrijd altijd belangrijk is, zijn  in de voorbereiding ontwikkeling, progressie en het werken aan vaste patronen even belangrijk. Trainer Wil Boessen na de 1-2 winst op topklasser EVV Echt: “De nadruk lag deze week met name op balbezit en balverlies. Bij omschakeling moeten we direct pressie op de bal zetten. Tegen EVV deden we dit voor rust fantastisch! Er is echter ruimte voor verbetering. Ik vond de beweeglijkheid rondom Jeffrey Vlug wat minder en Gevaro Nepomuceno stond teveel aan de flank. Door meer te bewegen komt er ook ruimte voor onze vleugelverdedigers die dan mee naar voren kunnen. Dat zijn dingen waar we aan moeten werken. Afgelopen seizoen hebben we 4 linkspoten zien vertrekken, er moet dus nog wat bij. We richten ons nu met name op het huren van spelers. Omdat doelman Kaya in de belangstelling staat van Turkse clubs moeten we ook rekening houden met een evt. vertrek van onze doelman. Robin Dengas keepte tegen EVV de 2 de helft, hij maakt tot op heden een goede indruk. Hij is een jong talent, hij is alleen nog wat onvolwassen. Wellicht verlengen we zijn stage”.

Over een mogelijk vertrek van Prince Rajcomar is de oefenmeester helder: “Het zou doodzonde zijn als hij nu vertrekt. Een journalist beweerde dat hij in de belangstelling zou staan van VVV Venlo omdat hij een slechte relatie met mij zou hebben. Dat is een uit de duim gezogen verhaal. In principe blijft Prince”.

Wil Boessen vertel verder: “De laatste weken van de voorbereiding staan naast het aanvallende aspect en pressing bij balverlies, ook in het teken van onze verdedigende organisatie. Daar hebben we nog een paar mooie wedstrijden voor”.

Nawoord: de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Volendam begint om 17.00 uur en wordt gespeeld op het veld van Nieuwstadt.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen