Christopher Mandiangu op proef bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft een nieuwe speler op proef. Het gaat om de 21-jarige linksbenige flankspeler Christopher Mandiangu. De speler, die het afgelopen seizoen uitkwam voor MSV Duisburg, maar ook bij Borussia Mönchengladbach speelde, mocht een half uur meespelen in het gewonnen oefenduel tegen FC Volendam. De uit Zaïre afkomstige speler is een oude bekende van trainer Wil Boessen. ” In de tijd dat Jos Luhukay trainer was bij Borussia Mönchengladbach ben ik een aantal keren daar gaan kijken. Daar ontmoette ik Christopher en niet zo lang geleden stond hij in Sittard voor mijn neus met de vraag of hij mocht meetrainen. Dat vond ik prima. Vorig seizoen speelde hij voor MSV Duisburg, maar daar is hij inmiddels weg. En op de eerste training zag ik al dat hij heel goed kan voetballen, om die reden was hij er tegen Volendam ook al bij. Het zal me niet verbazen als hij dit seizoen lekker bij ons blijft spelen .” aldus trainer Boessen in dagblad de limburger.

Overigens zal een mogelijke basisplaats zeker geen “kat-in-het-bakkie” zijn voor de jonge Duitser, want niet alleen Rowin van Zaanen wil ogenschijnlijk graag op deze positie bij Fortuna Sittard aan de bak, ook eigen talent Gevaro Nepomuceno liet een prima indruk achter. De rappe aanvaller liet zijn tegenstander in de eerste helft veelvuldig zijn hakken zien en  liet de 1-0 op prachtige wijze aantekenen door een droge knal langs de kanslose Volendam-doelman Timmermans te plaatsen.  Fortuna Sittard won de oefenwedstrijd overigens volledig terecht. Het was supertalent Bob Vankan die uiteindelijk de trekker overhaalde en de 2-1 maakte na een prima voorzet van Zlatko Zejnilovic.

Fortuna Sittard-FC Volendam 2-1 (1-1)

25. Nepomuceno 1-0, 36. Robert Mühren 1-1, 86. Bob Vankan 2-1.

Opstelling Fortuna Sittard: Kaya (46. Coremans), Sekkour (60. Jongen), Vets (60. Linssen), Janssen (60. Vonck), Hendrickx (60. Hodzelmans), Voorn (60. Vankan), Vlug (60. Vanmaris), Briels (60. Gulpen), Rajcomar (46. N’koyi), Khalouta (60. Zejnilovic), Nepomuceno (60. Mandiangu).

Auteur: Webmaster Ciprich 🙂