U17 zet volgende stap op weg naar titel

Het kampioenschap, een doel op zich voor elk team, en dit zeker dit jaar voor de U17 van Fortuna Sittard. Neta lsd e U19 wil men dit jaar kampioen worden om zodoende promotie af te dwingen naar een hogere klassa. Vandaag werd hiervoor weer een belangrijke stap gezet door met 1-0 (0-0) te winnen van Quick. Op het complex van Sanderbout, waar het de eerste helft onaangenaam koud was, door de gure wind en de gestaag vallende regen, was de wedstrijd op zich niet best. wellicht te wijten aan de spanning bij deze of gene Fortuna speler, terwijl de tegenstander niet veel beter kon en zich veelal beperkte tot tegenhouden. In de tweede helft klaarde het gelukkig op, zowel het weer als ook de wedstrijd werden beide beter en Fortuna kreeg een aantal zeer goede kansen. Het duurde echter tot een kwartier voor tijd, totdat de ingevallen Justin Houwers van een meter of 8 laag langs de keeper de verlossende voorsprong binnen schoot.

Houwers was vlak na rust in het veld gekomen voor de geblesseerde Menno Habets die met een bloedende hoofdwond het veld moest verlaten en richting de eerste hulp mocht vertrekken. Beterschap ermee vanuit hier in elk geval. De spanning was in het vervolg te snijden en coach Gino Facenna was duidelijk zeker van de winst en stuurde zijn mannen gedreven bij. Toen de soms warrig leidende scheidsrechter dan ook affloot was er groot gejuich op de bank, want met nog 4 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op de naaste belager, nummer 2 Alexandria ´66 maar liefst 6 punten. Eén van die wedstrijden is echter Alexandria tegen Fortuna Sittard, maar wellicht doet die wedstrijd er helemaal niet meer toe, want bij winst volgende week van Fortuna en een nederlaag van de nummers 2 en 3, is het kampioenschap op papier een feit, ook omdat het doelsaldo van Fortuna +29 en Alexandria +15 is.

Fortuna speelde in de volgende samenstelling : Boyd Derksen, Menno Habets (Justin Houwers), Perr Schuurs, Renst van Hien, Mitchel Keulen, Luc Tinnemans, Faissal Argoubi (Tom Ghislain), Luuk Hennes, Sean Chudik, Amar Delic en Bo Breukers.