Zure nederlaag in Emmen, 3-2

De verste uitwedstrijd van het seizoen was ditmaal niet naar Groningen of Friesland, maar naar Drenthe. In de Jens vesting nam de equippe van Van Vossen het op tegen FC Emmen, de ploeg die Fortuna eerder dit seizoen de grootste thuisnederlaag in de historie bezorgde.

Op het kunstgras in het hoge noorden zgaen 3.680 toeschouwers de volgende elf namen die op revanche uit waren:
Kaya – Dengering – De Wit – Janssen – Schroijen (89′ Linssen) – Turan – Mert – Overhof – Briels – Conneh (87′ De Groot) – Vlijter (60′ Kis)

Na afloop van de gebruikelijke plichtplegingen begon de wedstrijd. Nog voordat de bal goed en wel was begonnen te rollen kreeg Kaya de eerste waarschuwing al op zijn doel afgevuurd. Nadat Emmen een tweetal redelijke mogelijkheden had gekregen werden de Sittardenaren de eerste maal gevaarlijk. Vlijter en Conneh wisten een leuke aanval niet doeltreffend af te ronden. Na deze mogelijkheid werd Emmen sterker. Zo moest Kaya, meermaals handelend optreden. In deze periode speelde Fortuna even met 10 man omdat Mert buiten de lijnen was met materiaal pech. Nadat Fortuna weer met elf man was probeerden ze onder de druk van Emmen uit te voetballen. Iets dat maar moeizaam lukte. Nadat Emmen Kaya wist te verschalken bracht de paal redding en zouden beide teams met een 0-0 stand de thee opzoeken.

Na de pauze kwam Emmen al vlug op voorsprong. Zoals al vaker gebeurd dit seizoen sloeg de tegenstander in de eerste 15 minuten na de rust toe. Na de openingstreffer leek het er heel even op dat Fortuna overlopen zou worden, want Emmen kreeg ineens wel veel ruimte om te voetballen en druk te creëren. Onder aanvoering van Janssen en de op het middenveld spelende Turan kwam Fortuna onder de druk uit. Sterker nog, na goed doorzetten kwam Schroijen gevaarlijk voor de Drentse keeper en werkte de bal prima binnen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Niet veel later kwam Turan gevaarlijk in de zestien van Emmen waar hij onreglementair werd afgestopt. De gegeven strafschop werd genomen door Janssen die in de Geusselt en het Park Stad Limburg stadion al had laten zien prima met de druk te kunnen omgaan. De keeper zat wel in de juiste hoek, echter was de pingel hard genoeg binnengeschoten om diezelfde keeper kansloos te laten en de voorsprong op het scorebord te zetten. Emmen voerde na deze treffer de druk weer op en de Sittardenaren moesten noodgedwongen achteruit. Toch wisten de geel-groenen het Emmen lang moeilijk te maken. Toch sloeg het noodlot wederom toe, toen Peters in de slotfase de 2-2 wist te scoren.
Fortuna probeerde daarna met vereende krachten een punt uit het vuur te slepen. Helaas zonder resultaat want vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde Emmen de winnende en hield de punten zo in eigen huis.

Een hele zure nederlaag waar Fortuna zeker op basis van de tweede helft minimaal een punt had verdiend. Komende maandag, tweede paasdag, staat er om 14.30 een thuiswedstrijd op het programma tegen FC Den Bosch. Lukt het de Sittardse elf om daar de overwinning te behalen? Kom het maandag live in het stadion aanschouwen!

Auteur: Niels van Renen
Fotografie: Niels van Renen