Update spelers nieuws: Fernandes, Harries en Angha

Leandro Fernandes
Leandro Fernandes is de nieuwste aanwinst van Fortuna Sittard. De 19-jarige centrale middenvelder is geboren in Nijmegen en beschikt ook over een Angolees paspoort. Hij wordt voor één seizoen gehuurd van Juventus waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2022. Bij de grootmacht uit Turijn speelde Fernandes zijn wedstrijden in het elftal onder 23 jaar.  

Fernandes groeide op bij NEC maar vertrok al snel naar PSV waar hij in 2013 zijn eerste jeugdcontract tekende. Daar groeide hij ook uit tot jeugdinternational. De middenvelder gold bij PSV als één van de grootste talenten uit de opleiding. Op 14 oktober 2016 debuteerde hij als 16-jarige in de Eerste Divisie bij Jong PSV.

Fernandes hoopt met name op veel speelminuten in Sittard. “Als 19-jarige speler wil je voornamelijk veel speelminuten maken. Als je dan de kans krijgt dat op het hoogste niveau in Nederland te doen dan is dat een geweldige optie op deze leeftijd. Bij Fortuna Sittard biedt de technische staf jonge spelers kansen en er wordt veel aandacht besteed aan hun ontwikkeling. Ik hoop dat we dit seizoen als een hecht team wedstrijden gaan winnen. Want daar draait het natuurlijk uiteindelijk om.”

Cian Harries
De 22-jarige 
Cian Harries komt de verdediging van Fortuna Sittard versterken. De Welshman, afkomstig van Swansea City, wordt voor één jaar gehuurd van de Championship club. In het contract is ook een optie tot koop opgenomen.  Harries staat bekend als groot talent in Engeland. De 1.86m lange centrale verdediger wordt geroemd om zijn snelheid, goede passing en kopkracht. Technisch manager Sjoerd Ars over de nieuwe aanwinst: “Met Cian hebben we dit seizoen een groot Engels talent binnen onze selectie. Hij is een fysiek sterke verdediger en daarbij ook opbouwend goed

Martin Yves Angha-Lötscher 
Fortuna Sittard heeft Martin Yves Angha-Lötscher (Zürich, 22 januari 1994) overgenomen van FC Sion. Angha is een centrale verdediger, die ook als links- of rechtsback uit de voeten kan. Zijn opleiding kreeg hij bij de jeugd van Arsenal en bij het tweede team van de Londense club. Als jeugdspeler kwam hij van 2009 tot 2016 uit voor alle nationale Zwitserse jeugdelftallen. Hij speelde verder voor de Duitse clubs 1.FC Nürnberg, (Bundesliga) en TSV1860 München (Tweede Bundesliga) en de Zwitserse Super League clubs FC St. Gallen en FC Sion. Afgelopen jaar kwam Angha door een blessure (meniscus) amper aan spelen toe

Geef een reactie