Vacature: Bestuurslid STAK (reageren t/m 14 april)

Vacature: Bestuurslid STAK (V/M)

Fortuna Sittard heeft begin 2016 aandelen uitgebracht om financiële middelen te verkrijgen en haar toekomst veilig te kunnen stellen. Naast het uitbrengen van aandelen a € 36.000 per stuk zijn er ook certificaten verkocht ter waarde van 1/1000e aandeel, ofwel € 36 per stuk. Fortuna SC, de officiële supportersvereniging, heeft de verkoop van certificaten gecoördineerd en geadministreerd.

De opbrengst van de verkochte certificaten is ondergebracht bij een notaris, zodra aan alle ontbindende voorwaarden is voldaan wordt deze opbrengst overgemaakt aan de BVO Fortuna Sittard. Eén ontbindende voorwaarde is het oprichtingen van een Stichting Administratiekantoor, ofwel STAK. Het STAK beheert de certificaten en voert vanuit die positie een controlerende rol op de besluitvorming en het bestuur van Fortuna Sittard. Een voorbeeld hiervan is het controleren van de jaarrekening. Tevens levert het STAK een lid voor de Raad van Commissarissen bij Fortuna Sittard. Voor de oprichting van het STAK is Fortuna Sittard en Fortuna SC op zoek naar minimaal drie bestuursleden.

Functiebeschrijving.
Het STAK bestuur dient een gezonde mix van verschillende talenten te bevatten. Een juridisch talent, financieel rekenwonder en een gezonde netwerker met een goede relatie met de achterban zijn hier voorbeelden van. Het benoemen van een lid voor de Raad van Commissarissen is ook een belangrijke verantwoordelijkheid.

Het bestuur zal de STAK leden waar mogelijk vertegenwoordigen op evenementen van de club, regio (gemeente Sittard-Geleen, Provincie Limburg) en KNVB.  De bestuursleden van het STAK dienen zich ook goed te realiseren wie hun opdrachtgever is, de certificaathouders! Het bestuur is dus een vertegenwoordiger van de vele honderden certificaathouders en daarmee niet louter een controlerend orgaan richting de club.

De benoeming van een bestuurslid geldt voor een periode van 3 jaar, hierna kunnen de bestuursleden zich opnieuw kandidaat stellen. De verwachte werklast is niet hoog en bedraagt ongeveer 40 uur per jaar.

Belangrijkste taken
• Opzetten (juridische) structuur voor certificaathouders;
• Financiële controle jaarrekening Fortuna Sittard;
• Verzorgen van rapportages en input leveren voor financiële processen;
• Organiseren en notuleren vergaderingen;
• Benoemen lid Raad van Commissarissen;
• Bijwonen (netwerk) evenementen.

De ideale kandidaat heeft de volgende achtergrond
• HBO+ werk- en denkniveau;
• Juridische of financiële opleiding;
• Uitstekende communicatie, onderhandeling en adviesvaardigheden;
• Ervaring in het analyseren en optimaliseren van werkprocessen;
• Netwerk binnen Fortuna Sittard en in de regio;
• Woonachtig in regio Zuid-Limburg;
• Heeft minimaal 1-3 jaar relevante werkervaring in een professionele organisatie.

Tot slot, en dit is zeer belangrijk aangezien het STAK de certificaten van voornamelijk Fortuna supporters beheert, de bestuursleden moeten supporter zijn van Fortuna Sittard!

Interesse?
Fortuna Sittard zit middenin een reorganisatie en maakt zich op voor een sportief én financieel succesvolle toekomst. Wanneer jij hier onderdeel van wil uitmaken en het STAK wil versterken dan kun je je interesse tot en met donderdagavond 14 april per e-mail aan remco.lucassen@fortunasc.nl doorgeven. Graag je interesse / sollicitatie voorzien van een relevant CV en motivatie. Vervolg acties zullen vermoedelijk volgende week plaats gaan vinden zodat we de benoeming van het STAK bestuur binnen twee weken afgerond kunnen hebben.

Bron: Bestuur Fortuna SC