Veendam wint van Fortuna Sittard

Fortuna kansloos in uitduel

Fortuna Sittard heeft in Veendam met 5-1 verloren van de plaatselijke BVO. Na een kwartier spelen stond de equipe van Fortuna trainer Roger Reijners al achter met 3-0. De vieze smaak van Helmond Sport thuis (0-4 verlies) zou in Veendam weggespoeld moeten worden maar dezelfde basiself als tegen de Brabanders bakte er ook in Groningen niet veel van.

Opvallend zwak het optreden van doelman Tom Grootaers, verdedigers Rick Geenen en Gino Facenna als ook een buitengewoon matig optreden van Angelo Simone en Taner Taktak. Allen spelers met eerste-divisie ervaring. Positieve aanknopingspunten waarmee Fortuna het de komende dagen zal moeten doen waren Demba Traore die zijn eerste goal van het seizoen maakte, Marcus Rychlik die wederom goed inviel en een sterke invalbeurt van Abdulkerim Ocal.

FortunaHome was in Veendam aanwezig en maakte voor u onderstaande foto’s.

De 70 aanwezige Fortuna supporters in het uitvak keerden teleurgesteld huiswaarts. Fortuna Sittard is nog totaal uit vorm en speelt zonder enige overtuiging. Volgende week moet de ploeg van Reijners er echter staan. Dan is Haarlem te gast in Sittard, een heus 6punten duel welke gewonnen moet worden.