Fortuna verliest van Helmond: 0-4

Opening Fortuna Sittard Dramatisch: 0-4

Fortuna Sittard leeft. In de wijken en dorpen wordt weer positief over de club gesproken en dit vertaalde zich dan ook naar een verdubbeling van de seizoenskaarten en een 4000 toeschouwers die de opening van onze club wilden meemaken. De sfeer voorafgaande aan de wedstrijd schitterend. Het terras van de Gats zal vol Fortunezen en ook bij de Brand Taveerne zaten een dertigtal Fortunafans uit alle winstreken (van Apeldoorn tot Geel). Heerlijk. Daarna het supporters home waar het gezellig vertoeven was. Hier wel echter de eerste smet, we vernemen dat de Honk niet meer met de rust open mag gaan op last van de politie. De politie is namelijk zwaar teleurgesteld dat zij onlangs een rechtzaak tegen een Fortuna supporters heeft verloren en men pest nu uit wraak alle supporters. Schandalig en Fortunahome zal er alles aan gaan doen om het Home weer gewoon open te krijgen. Het wordt tijd dat de politie in Sittard ook eens haar goede beentje voor de club gaat zetten want we kennen de politie alleen maar van verboden (bijvoorbeeld geen buitenterras bij het Home) en straffen (blindelings SV’s uit delen). Uit principe heeft FH dan na afloop ook het Home geboycod. Of alles of niks.

Enfin. Goed gemutst gingen we de North-stand op wat ondanks de vakantie lekker vol zat. Tifo United had weer een ouderwets leuke actie en tot tevredenheid van vele fans zagen we ook onze zweed-griekse Ronaldo in de basiself staan. Het kon nog wel eens leuk gaan worden! De wedstrijd begon met een voorzichtig geschuifel waarbij Helmond feller was. Men jaagde 10 meter verder door, ging de persoonlijke duels aan om te winnen en verdeeld het spel beter dan de thuisploeg. Fortuna kwam eigenlijk maar moeilijk onder deze druk uit. Via Di Lallo werd naar een opening gezocht en sporadisch gevonden. Maar echte grote mogelijkheden bleven uit. Helmond kreeg die in de eerste helft wel toen de aarzelend keepende Grootaers voor de eerste keer de bal los liet en een inkomende Helmonder de bal vreemd genoeg wist te missen. Fortuna kwam halverwegede de 2e helft iets beter in het spel. Met name via de aanvallend ingestelde linkerflank (Vanek, Taktak, Di Lallo) kwam af en toe dreiging en kwamen er schoten vanuit de 2e lijn. Het centrum bleef echter voor Helmond en onze lokale Ronaldo kon hier niets aan veranderen. Hij stond opvallend vaak met de rug naar goal (zeker balvast!) , daar waar Danny en Linssen het voorgaande pot wel altijd gelukte om met het gezicht naar de goal te komen.

Halverwege de wedstrijd was het dan ook wel duidelijk dat dit elftal nog geen team is, vaste lijnen ontbreken net zoals een ingespeeld aanvalsspel. Het was onthutsend om te zien hoe de middenvelders moesten kappen en draaien om tijd te kopen om een pass naar voren te kunnen geven. De diepte werd geen één keer gevonden. De buitenspelers moesten steeds 1 a 2 spelers omspelen voordat men een voorzet kon geven op een spits die ook weer werd gedekt door 2 mensen. Onbegonnen werk en Fortuna had nog een dag kunnen voetballen; gescoord uit een normale aanval had het niet.

Wel had het kunnen en moeten scoren toen de stand 0-2 stond. Fortuna aanvaller Di Lallo werd voor volledig plat gelopen in de zestien alwaar een minuut daarvoor ook al Vanek werd gevloerd. De scheids wilde echter niet mee en dat leverde hem een ” vriend van Kesler” tirade op. De trainer deed vervolgens het enige dat die kon doen. Hij wisselde een middenvelder (Voorn) in voor een aanvaller Rychlik en ging naar een 4-3-3- systeem. De Duitser viel opvallend goed in en had enkele gevaarlijke acties. De wedstrijd werd echter daarna snel beslist. Een tweetal fouten van onze Belgische doelman en de stand was 0-4. Over en uit. Het had ook nog het dubbele kunnen worden maar de Helmonders geloofden het wel. Fortuna Sittard bleef strijden voor de ere-goal, maar die zat er niet in. De beste spelers waren de Duitsers Vanek en Rychlik en de rest was gemiddeld of zelfs matig.

Helaas. Het is een teleurstellende opening die niemand wilde. Het is echter wel een feit. Dit Fortuna heeft een tiental wedstrijden nodig om ritme op te bouwen . Daarnaast zal in de komende maand versterking gehaald dienen te worden. Wat uw webmaster betreft mag daar best lengte en gewicht in zitten. Het gebrek aan fysieke kracht was namelijk gisteren wel degelijke een gemis. Verden geen reden voor paniek. De kop omhoog, hard werken en dan gaat het succes komen.

Indrinken naast de Gats nu ook in Supporterscafe Brand taveerne

Een mooi Fortuna cafeetje

Waar ook onze barman van de Suikerpot is en onze Belsj Stijn

Dan het supportershome..lekker veel oude bekende genietend van een Brandje..

Vrijwilligers en sponsors van Tof toernooi praten nog eens na over het leuke toernooi

De supporters zijn verheugd over de komst van de spits!

Onze bekende gastenboek schrijvers mooi op een fototje…

Binnen heerst drukte bij het afhalen van de nieuwe kaarten

De Boefjes uit S-bout en BroekSittard zijn ook in da house

We zoeken onze plaatsen op Noord maar eens langzaam op.

Op Noord de gespannen gezichten..wat gaat de start ons brengen?

CFS met de DOB is in da House

Fortunahome is er uiteraard ook weer

Net zoals Tifo United!

Lekker sfeertje op the Northstand voorafgaande aan de wedstrijd

Een verbaasde Sokkie laat het maar over zich heen komen..

De spelers komen de arena in

De sympathieke Tom speelde helaas een hele slechte wedstrijd. Kop op kerel!

Het gaat lang gelijk op

Zien ook BFS en ZOT

Maar de 0-4 laat ruimte geen twijfels: we hebben een beroerde start

maar deze kleine blijft met een trotse glimlach rondlopen!

Suporterscafe BT en FH Wil: “We komen langzaam uit het duister, maar we zijn er nog niet”

Ondanks een slechte prestatie krijgen de spelers een staande ovatie