Villa – West Bromwich (2003)

De busreis ging eigenlijk soepeltjes. We maakten kennis met de groningen, eagles, feyenoord en een verdwaalde ajax en heerenveen fan. Met zo’n dikke 30 man gingen we naar Birmingham. De reis liep, op een ernstige vertraging in engeland na, best soepeltjes. Met dank aan Herman de chauffeur en de vele tientalen liters alcohol

De Pubs

’s Avonds kwamen we aan. De tas snel op de kamer gooien en huppa…. zonder voedsel een aanval wagen op de vele soorten bier die engeland rijk is. De pints vielen goed. Na stevig indrinken in het hotel, daarna in de pub en daarna in een mistige nightclub hadden we een schitterende eerste dag/nacht erop zitten!!

De wedstrijddag

’s morgens was het best vroeg op. 11.00 engelse tijd zat zo’n beetje iedereen weer aan bier. Net na elven pakte we de bus naar het stadion. We maakten kennis met de omgeving van Villa park, bezochten de Villa shop en dronken ons in de Villa kantine in. Ons verblijf in de kantine bleef niet onopgemerkt. Enkele grote vlaggen en de vele strijdliederen (niet allemaal in het engels) trokken de aandacht van vele Villafans..

De wedstrijd

Dan de wedstrijd…. Villa was het eerste half uur veel sterker. Gesteund door een dikke 40 duizend man kwam het al vrij snel op een terechte 1-0 voorsprong. Iedereen werd gek. Vreemd genoeg gaf Villa toen de wedstrijd uit handen en werd het vlak voor rust zelfs 1-1. Deze stand bleef heel lang op het scorebord staan, tot de allerlaatse minuut. Via een afstondsschot werd het alsnog (terecht) 2-1. Het stadion barste uit zijn voegen. Schitterend.