Verlies en gelijkspel voor Dames 1 en beloften

Dames 1:

Fortuna Sittard – Buitenveldert Typerend voor Buitenveldert is dat ze veel lange ballen spelen, wat zaterdag ook niet anders was. Hierdoor golfde het spel wat op en neer zonder echte grote kansen voor beide elftallen. Buitenveldert kwam steeds ietsje dichter bij het doel van Fortuna en na een half uur resulteerde dit in een doelpunt. De sterke topscorer, Lieselotte Wels, werd aangespeeld en draaide op de rand van de meter naar haar linkerbeen en schoot de bal droog binnen. Direct daarna krijgt Fortuna een corner die in de kluts voor de voeten van Mayke Ploemen valt. Mayke denkt niet na en schiet de bal van dichtbij binnen. Na de gelijkmaker blijft Fortuna het betere spel hebben en zoeken ze naar een 2e doelpunt. Met nog 7 minuten op de klok krijgt Shirley Kocacinar de bal zo’n 25meter van het doel. Ze ziet de keepster te ver voor haar doel staan en probeert het met een afstandsschot. Waar iets eerder eenzelfde kans net naast ging, belandt de bal nu prachtig met een boog in de linkerhoek van het doel. De voorsprong is er en de kunst is om deze nog vast te houden tot aan de rust. Helaas krijgt Buitenveldert nog een vrije trap op de rand van de 16 meter en wordt deze ook netjes binnengeschoten door Rozemarijn Veldhuis. Het is 2-2 met rust en iedereen is blij om even een kwartiertje op te kunnen warmen in de kantine.

In de 2e helft ging het spel eigenlijk verder zoals in de 1e helft. Buitenveldert speelt lange ballen, Fortuna Sittard probeert altijd de voetballende oplossing te vinden maar stuit op het middenveld en de verdediging van de Amsterdammers. Ook nu komt Buitenveldert steeds wat dichter bij het doel en hangt een doelpunt voor de Amsterdammers in de lucht. Deze valt dan ook als de Limburgse Aniek Schepens wordt aangespeeld buiten de 16 meter en zij met een droog schot Buitenveldert weer op voorsprong zet. Fortuna lijkt haar organisatie kwijt te zijn en Buitenveldert krijgt weer vertrouwen. Echte kansen zijn er niet meer voor Fortuna Sittard, terwijl Buitenveldert blijft zoeken naar een 4e doelpunt. Deze wordt uiteindelijk gemaakt door Sanne van Beek. Hierna komt Fortuna weer wat dichter bij doel en lijken kansjes te komen door onder andere goed werk van de invallers Gaby Mevissen en Maisam Wehbe. Maar de eindpass komt een paar keer niet goed aan, waardoor de einduitstand op een 2-4 blijft steken.

Verslag met dank aan Liv Aerts

​

Beloften:

Nadat de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop allemaal in een gelijkspel eindigde hebben de beloften de eerste wedstrijd van het jaar wederom gelijk gespeeld. Tegen Beerse Boys, de huidige nummer 6, kwam men niet verder dan 2-2. Lang leken de beloften op een vrij eenvoudige overwinning af te stevenen nadat Caroliena Wolters en Jill Vusschers de score hadden geopend in de eerste helft. Ook de tweede helft speelde zich vrijwel constant af op de helft van de thuisploeg maar ondanks diverse uitstekende kansen werd de voorsprong niet verder vergroot. Een kwartier voor tijd mochten de Beerse dames toch gaan hopen op een resultaat toen een onoplettendheid in de Fortuna verdediging afgestraft werd; 1-2. Tot overmaat van ramp viel 4 minuten voor tijd via de binnenkant van de paal ook nog de gelijkmaker binnen. Door het puntverlies is de achterstand tot koploper RKVVL/Polaris opgelopen tot 6 punten.

Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops