Vier maal scoren is niet voldoende

Fortuna Sittard – FC Oss 4-5 (1-3)

4e min. 1-0 Jordi Baur

9e min. 1-1 Jeffrey Ket

12e min. 1-2 Kevin van Veen

44e min. 1-3 Kevin van Veen

54e min. 1-4 Kevin van Veen

​55e min. 2-4 Seku Conneh

63e min. 3-4 Seku Conneh

65e min. 4-4 Jasper Waalkens

87e min. 4-5 Ryan Sanusi

Toeschouwers : 1307

Geel : Turan, Pappot (Fortuna Sittard) en Mathieu en Zanelli (Fc Oss)

Rood : Kevin van Veen (2* geel)

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, Janssen, Kis (83e min. Vlug), ter Borgh, Voorn (58e min. Marveggio), Waalkens, Baur, Vankan (53e min. Pappot), Conneh en Overhof

FC Oss : Hengelman, Ket, Bakx, van den Herik, Opuku, Snijders (53e min. Mathieu, 90e min. Kok), van der Sluys, Jansen, Janssen. van Veen, Zanelli, Kamachi (82e. Sanusi)

´Op vriedigaovend den goan de lampe aan, Fortuna mien clupke oet Zitterd is de naam´. Het regende vandaag ongeveer heel de dag, nee het regende niet , hoe later het op de avond werd, hoe harder het scheen te gaan regenen. Dat moet dan wel de inspiratie zijn geweest voor de voetballers om er een doelpuntenregen van te maken vandaag.

Daar waar nog even twijfel was over het doorgaan van de match, bleek het speelveld toch voldoende te zijn om de wedstrijd aan te vangen, wat dan ook om 20.00u gebeurde. In stort- en stormbuien neemt Fortuna het initiatief, iets dat we al een tijd niet gezien hebben. En nog verbazingwekkender is dat we al na 4 minuten een goal scoren……Jordi Baur krijgt op de rand van de 16 de kans om met links uit te halen en de bal verdwijnt door de handen van keeper Hengelman in het doel…..1-0. Fortuna leidt door een velddoelpunt. Iets dat alweer geleden is van RKC uit.

Helaas mogen we niet lang genieten van deze voorsprong. 5 Minuten later ligt de bal er al in aan de overkant. In een onoverzichtelijke situatie scoort Oss in de korte hoek 1-1 via Jeffrey Ket. De immer betrouwbare Ferhat kaya laat een steek vallen. De teleurstelling is nog niet verwerkt of de 1-2 ligt er ook al in. Topscorer van Oss Kevin van Veen scoort simpeltjes over Kaya heen. De vreugde is meteen getemperd en het weer nodigt ook niet uit om enthousiast te worden. Fortuna strijdt wel verder, via een schot Vankan op de keeper en een scrimmage heeft men wat kleine kansjes maar meer ook niet.

In een paar tegenaanvallen is ook Oss gevaarlijk, en vlak voor rust maakt Kevin van Veen de 1-3. Om me heen is er veel plek op de tribune, maar diegene die er zitten roepen al Emmen 2…..Met deze stand zoekt men de kleedkamers op om een kwartier op te drogen en wat warms te drinken wellicht. In de tweede helft, met keeper Kaya, die zichtbaar boos is (hij schopt zijn flesje water ruw het doel in) is het weer iets verbeterd. Het stortregent niet meer, het regent nu alleen nog maar hard.

Ferhat Kaya moet al snel weer handelend optreden en redt in de korte hoek. Iets later breekt snijders door op de vleugel maar door zijn eigenzinnigheid kan Kaya wederom redding brengen. Het noodlot lijkt dan toe te slaan als wederom van Veen na een kleine 10 minuten 1-4 scoort. De irritante gebaartjes met de duimpjes naar zijn rugnummer roepen reactie op vanaf de Ricksen side. De net ingevallen Pappot verliest de bal knullig na een rare inspeelbal van Kaya en de wedstrijd lijkt gelopen. De atrap volgt en vrijwel meteen uit de aanval erop scoort Conneh de 2-4……beetje hoop komt er weer opzetten. Kevin van Veen heeft het dan wellicht wat hoog in de bol en bij een actie over links, na een uur spelen, laat hij zich vallen in de 16meter. Scheidsrechter Martens kent geen genade……Schwalbe en geel……en dat is dan de tweede. Met een hattrick op zijn naam mag hij vertrekken, ik kan het niet laten om even met mijn rug naar het veld te gaan staan en mijn duimpjes naar mijn rug te wijzen.Ramon Voorn is dan inmiddels geblesseerd uitgevallen.

En toch beginnen dan de doldwaze tien minuten van Fortuna. Binnen 5 minuten scoren achtereenvolgens Seku Conneh en Jasper Waalkens en staat ineens een 4-4 stand op het scorebord. Luid vreugdegebrul stijgt op van de tribune. Volgende kansen zijn tot tweemaal toe voor Elroy Pappot maar zijn eerste schot verdwijnt rechts langs de paal en een tweede is te zwak om doelman Hengelman te verschalken.  Fysiek zie je her en der ongemakken, resulterend in een wissel van Jeffrey Vlug voor de ook al geblesseerde Kevin Kis. Tomas Overhof lijkt op zijn laatste benen te lopen en dat blijkt…de inmiddels ingevallen Sanusi, die al een grote kans eerst ziet stranden op de vuisten van Kaya scoort drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd dan ook nog de 4-5.

Het is zonde, meer dan zonde dat je deze pot tegen 10 man toch nog uit handen geeft. Het enthousiaste van Baur was mooi, de pasjes van Pappot waren leuk om te zien, en zelfs de acties van Waalkens in de tweede helft waren weer naar voren gericht. Alleen als je 4 keer in een thuisduel scoort dan mag je gewoon deze wedstrijd niet meer verliezen. Ook dit thuisduel, het laatste voor de winterstop, levert dus geen drie punten op. Volgende week wacht nog de derby tegen VVV in Venlo.

1-0 al na 4 minuten …..

Van Veen duikt in het zwembad, en krijgt als cadeau zijn tweede gele kaart

Waalkens scoort de 4-4, het was niet genoeg

Foto´s bovenstaand van Jori Knops

De navolgende foto´s komen van Leo Everard

​

Koppie krauwwwwww

Ongeloof, teleurstelling en onbegrip……treffend in beeld

Fortuna SC, Harald