Visit to Tamworth & Aston Villa

Three Unique Movies
Sfeer buiten stadion sfeer in het stadion sfeer in het stadion

One Song recorded at Villa Park

Deze reis met de veelal Groningen Lads was ook weer een hoogtepunt! Dit jaar bezochten we ook Tamworth, een Conference League clubje wat echter garant stond voor fanatieke lads, veel bier en lol. Het bezoek aan Villa Park en de talrijke (Villa) bars maakten deze trip weer onvergetelijk

Om 12 uur zullen we naar het stadion van Tamworth gaan vertrekken, en voor die tijd worden boodschappen gedaan (voornamelijk bier voor op de terugweg) en wordt er in de pub weer het nodige gedronken. Op een gegeven moment stroomt de pub zelfs vol met Exeter-fans en de sfeer is prima.

Te voet op weg naar het stadion van Tamworth. Een politiebus volgt ons letterlijk tot op de voet, maar behalve de wet op pissen in het openbaar kunnen ze ons tot op dan moment niet maken. Het stadion is niet meer dan een fietsenstalling, ondanks dat de prijs van 9 pond entree meer suggereert.  Vervolgens naar de stadionpub waar het bier goed smaakt en de wijven lelijk zijn (zoals in heel Engeland). We raken in gesprek met meerdere Tamworth fans en met name met diegene die kort bij de bar staan. Linford en Retep bleven aan de bar kleven en uiteindelijk was er het resultaat. Linford mocht het glas van Retep tappen!! Het tempo van drinken neemt onwerkelijke toestanden aan. Voor aanvang van de wedstrijd hebben we zeker 15 pints gedronken. De sfeer is navenant..great!!

Een politiebus volgt ons letterlijk tot op de voet, maar behalve de wet op pissen in het openbaar kunnen ze ons tot op dan moment niet maken.

Linford en Retep bleven aan de bar kleven en uiteindelijk was er het resultaat. Linford mocht het glas van Retep tappen!

Dan the game:Verbazingwekkend dat er zoveel (de eerder genoemde 700 zal goed in de buurt zitten idd) Exeter-fans meereizen voor een duel in de Conference League. De sfeer op midden noord is super, dit kwam natuurlijk mede door de Dutchies die allerlei Nederlandse liederen hardop zingen. De wedstrijd eindigt in 2-1 voor Tamworth. De sfeer is uitgelaten en we delen de vreugde met de Tamworth fans. Uiteraard gaan we daarna rap terug naar de kantine. Daar komen uiteindelijk ook de spelers naar toe, die met aanstichter Bagger voorop aan hun kop worden gezeurd over hun stropdassen. Anderhalf uur later zijn zeker al 15 stropdassen van eigenaar verwisseld, maar misschien nog wel meer. Een andere Groninger heeft beslag gelegd op een fles champagne van een sponsor en Bagger heeft inmiddels ook al een gesigneerde bal. Op het veld zijn inmiddels de fortunezen begonnen met een pot voetbal (met bier in hand) tegen de lokale engelse jeugd. Nadat de bal op goede sittardse wijze was hard was uitverdedigd, er gerinkel klonk en de lokale jeugd aangaf “mr…you broke a window and they called the police” werd het tijd om snel afscheid te nemen van deze sympathieke club. Snel zochten we onze Belgen. Ene vonden we terug in de lichtmast en de andere was niet weg te branden bij de bar. Uiteindelijk verlieten we 7 uur nadat we waren binnenkomen totaal laveloos het stadion (lees: kantine)…wat een geweldige middag!

De sfeer is uitgelaten en we delen de vreugde met de Tamworth fans.

ballen, stropdassen en zelfs de lichtmasten waren niet veilig voor de dutchies.

Ruim voor 12 uur zien we voor de eerste maal Villa Park liggen . We besluiten eerst naar een echt Villa-Pub te gaan. Dit bleek een goede keuze. De Villa historie en sfeer was gewoon niet te missen. Gedurende de voormiddag werd het drukker en drukker en ook de eerste Villa Hardcore gasten waren weer te zien. Prachtige voorbereiding op de wedstrijd. Great!!

Toen op weg naar het stadion…de wegen volgepropt met Fans die naar het stadion toestromen. Overal Burgers & Merchendise. Van de thuis, uitclub en ook andere zaken. Alles is for Sale!!

Villa Park Stadium

Het stadion is aan de buitenkant, en dan met name aan de Front kant magnifiek om te zien. De hoge tribunes stralen power uit. Dit gevoel wordt compleet overrompeld als je het stadion in gaat.Ondanks dat het qua capaciteit net zo groot is als een Arena of de Kuip lijkt het gigantisch veel groter. Vooral de lange kant en de Holt end (waar wij zaten) zijn monsterachtige bouwwerken. Schitterend!